Összeköltözöm a pasimmal! Tippek a túléléshez!

Írta: ,

Bármilyen szuperül is működik a kapcsolatotok, az összeköltözés nagy kihívás, sok kompromisszummal és egyeztetéssel jár, még akkor is, ha sok mindenben hasonlítotok és jól kijöttök egymással. Ami működik több hónapja vagy akár már több éve is, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy az összeköltözés is sima ügy lesz. Lássuk, hogyan kezeld az izzasztó helyzeteket!

Menj bele! Kép forrása: theprettyblog.com

1/6 Menj bele!

Amikor a közös lakásotok berendezéséről, a falak színéről vagy a bútorok kiválasztásáról van szó, nem biztos, hogy mindenben egyetértetek majd a pároddal.

Ez tökéletesen rendben van, ezen ne is izgulj, talán az a ritkább, amikor minden teljes összhangban működik.

Nem gond, ha néhány dologban eltér a véleményetek, a lényeg, hogy legyen egy stratégiátok, ami segít abban, hogy kompromisszumra jussatok, megeggyezzetek és ne sértődj meg, ha nem minden pontosan úgy alakul, ahogyan a fejedben elképzelted.

A kulcs a kompromisszum Kép forrása: indiaearl.com

2/6 A kulcs a kompromisszum

Biztos sokaktól hallottad már, hogy a hosszú kapcsolatok nyitja a kompromisszumokban van, ez egy összeköltözés esetén kiemelten fontos, hiszen az együttélés nem létezik e nélkül.

Ez nem azt jelenti azonban, hogy olyan félmegoldásokban kell megalkudni, ami egyikőtöknek sem tetszik igazán, csak azért, hogy elkerüljétek a vitát.

Hiszen ki akar egy olyan kanapét, ami nem is passzol hozzátok vagy ki akarja fehérre festeni a falakat csak azért, mert a két másik javaslattal nem tudtatok dűlőre jutni.

Ilyenkor jöhetnek a B tervek

Felségterületek Kép forrása: bellelumieremagazine.com

3/6 Felségterületek

B tervként pedig jó, ha meghatároztok egyes területeket, amikben egyikőtök jobban kiveszi a részét, a szava nagyobbat nyom a latba, míg a többi területen a másik a döntő.

A konyha legyen például a tiéd, de engedd át a nappali berendezését vagy a technikai eszközök összeállítását a párodnak, így mindenki azt csinálja, ami hozzá közelebb áll hozzá, amihez jobban ért, és így a konfliktusokat és a félmegoldásokat is elkerülhetitek.

Állj ki magadért! Kép forrása: elizabethannedesigns.com

4/6 Állj ki magadért!

Amikor összeköltöztök, nem csak azzal kell foglalkoznotok, hogy milyen lesz maga a lakás és kinek mi tetszik, hanem azzal is, hogy kinek milyen az életritmusa és milyen szokásai vannak.

Ahhoz, hogy hosszútávon működjenek a dolgok kettőtök között, fontos megtalálni az összhangot, persze nem minden áron.

Gondold át, hogy számodra mi fontos, és azokért állj ki, és ha kell, akkor akár harcolj is.

Ha neked szükséged van csajos estékre vagy néha egy kis magányra, akkor ezeket már az elején beszéljétek meg, így elkerülhetitek a későbbi konfliktusokat!

Tartsd meg a varázst! Kép forrása: junebugweddings.com

5/6 Tartsd meg a varázst!

Amikor még csak randiztok vagy átmentek a másikhoz, kevésbé látjátok egymás rosszabb oldalait.

Ha együtt éltek, akkor gyakran már fáradtan, melegítőben vagy nem éppen a legjobb pillanatokban fogjátok látni egymást.

Azért, hogy megtartsátok a kapcsolatotokban a romantikát, fontos, hogy néha meglepjétek a másikat, csináljatok közös programokat vagy csak kicsit térjetek el a rutintól.

Tipp: Néha várd a párodat finom vacsival, egy finom borral vagy egy szép fehérneművel. Hidd el, ezek az apróságok sokat számítanak, ha hosszútávon is fenn akarjátok tartani a szerelmet!

Talán a legfontosabb Kép forrása: junebugweddings.com

6/6 Talán a legfontosabb

Mielőtt összeköltözöl valakivel, talán a legfontosabb azt átgondolni újra, hogy valóban ő az a személy, akivel együtt szeretnél lakni, mindketten felkészültetek-e a dologra és a megfelelő okok miatt költöztök-e össze.

Sok pár csupán praktikus szempontok miatt köti össze az életét – hiszen miért is fizetnétek két albérletet – ami persze fontos, de nem ez a döntő szempont.

Utólag sokkal rosszabb kihátrálni egy együttélésből, így jobban jársz, ha előre megfontolod ezeket a szempontokat és csak utána hozol végleges döntést!