5+1 biztos jel, hogy itt az idő az összeköltözésre

Stumpf Bea
Írta: ,

Az összeköltözés nagy mérföldkő a kapcsolatotokban, ezért nem mindegy, mikor szánjátok rá magatokat. Honnan tudod, hogy eljött az idő? Mikor ideális összeköltözni? Nehéz általános választ adni rá, de mégis van néhány jel, amiből tudod, hogy a ti kapcsolatotok megérett erre. Lássuk!

Ha már túl vagytok a rózsaszín ködös fázison és valóban mindketten úgy érzitek, hogy itt az idő az összeköltözésre, akkor nem árt, ha előre lefektettek egy-két alap dolgot.

Hogyan fogjátok fizetni a lakbért, a rezsit és a bevásárlás költségeit? Ki a felelős a viráglocsolásért, a főzésért, a számlák befizetéséért? Kinek mennyi énidőre van szüksége?

Ezek elsőre nagyon iskolásan hangzanak, de nem árt, ha ezeket átbeszélitek és megelőzitek az esetleges konfliktusokat.

A végére egy nagyon általánosnak tűnő szabályt hagytunk, de ha ez nem működik, akkor nagy eséllyel az összeköltözés sem fog. Ha már voltak kisebb-nagyobb veszekedések vagy nézeteltérések a kapcsolatotokban, és ezt ügyesen meg is tudtátok oldani, akkor mostanára már biztosan tudjátok egymásról, hogy ki hogyan kezeli a konfliktusokat.

A lényeg, hogy a kényes vagy kellemetlen témákról is nyíltan tudjatok beszélni, hiszen mindennek a megfelelő kommunikáció a kulcsa.