5 dolog, amit muszáj tudnod, mielőtt összeköltözöl vele

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, amit muszáj tudnod, mielőtt összeköltözöl vele

Kép forrása: hercampus.com

A döntés megszületett: rászántátok magatokat és összebútoroztok. A legnagyobb kérdéseket azonban nem az fogja felvetni, hogy hogyan vidd át az aranyhalakat, és kinek a mosógépét tartsátok meg. Más dolgok is vannak, amikkel jó tisztában lenni.

Házimunka Kép forrása: oncewed.com

Akárcsak a pénz esetében, itt sem jönnek mesebeli segítők beindítani a mosógépet. Persze, nem kell semmit kőbe vésni, de nagyon melegen ajánljuk, hogy beszéljétek meg, hogy mik az elvárásaitok.

Találjatok kompromisszumokat – ha valakit tényleg az őrületbe kerget, hogy a másik az ágy mellé dobja a zokniját, akkor biztos képes lesz erőt venni magán, és a szennyes kosárba tenni.

És azt sem árt tisztázni, hogy lehet, hogy valaki egy igazi konyhatündér, de attól még nem feltétlenül válik alapértelmezetté a 3 fogásos vacsora minden hétköznap este.

Amíg egyedül laktál, bármikor felugorhattak a barátaid, meglátogathatott az anyukád, és csak rajtad múlt, hogy bébiszitteled-e a barátnőd macskáját, amíg ő elutazik.

Azért, mert összeköltözöl valakivel, a szociális életed persze még nem szűnik meg, de nem árt, ha tisztázzátok, hogy mikor ki léphet a közös otthonotokba.

Biztos neked is vannak olyan napok, amikor holtfáradtan hazaérve nem szeretnél 8 pókerező pasit találni a konyhádban.

Tartsátok tiszteletben a másik életterét, és beszéljétek meg, hogy mik a szabályok a vendégek áthívására és marasztalására.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba