5 apró jel, hogy a párkapcsolatod örökké fog tartani

Írta: ,

Sokan már azt is kétségbe vonják, létezik-e egyáltalán örök szerelem, de mégis akadnak a világban jól működő, sok évtizedes kapcsolatok, amik azt mutatják, igenis lehet életre szóló boldogságot találni egy ember oldalán. De honnan tudhatod, hogy a megfelelő emberre akadtál? A pszichológusok szerint az alábbi jeleket kell figyelni.

Mennyire vagytok hasonlóak?

A kérdés egyszerűnek tűnhet, megválaszolni azonban már annál nehezebb. 

Mert amikor kedvelünk valakit, tudattalanul is hajlamosak vagyunk átvenni bizonyos szokásait vagy gondolatait, ami miatt úgy érezzük, sokkal több közös van bennünk, mint valójában.

Persze, az igazság gyorsan kiderül, és bár a kutatók is azt állítják, igaz a bölcsesség, miszerint az ellentétek vonzzák egymást, ez inkább csak a rövid távú kapcsolatok esetében igaz.

A sok különbség ugyanis izgalmasabbá és élettelibbé tehet egy rövid románcot, a hosszú távú kapcsolatok azonban jobban működnek két hasonló temperamentumú, hasonló célokat kitűző ember között.

Mi a helyzet a barátokkal?

Amikor két ember hosszú távú kapcsolatban gondolkodik, idővel a barátok és a család is részei lesznek valahol a folyamatnak, azaz te is bemutatod a párodat a barátaidnak, és ő is bemutat nekik téged.

Nem nehéz belátni, hogy a kapcsolat kimenetelére bizonyos fokig hatással lehet az, hogy ez a közeg mennyire fogad be téged, de egy 2011-es tanulmány szerint talán többet nyom a latba ez a dolog, mint gondolnád.

Eszerint ugyanis kimutatható, hogy minél több barátod fogadja el és támogatja a kapcsolatodat a partnereddel, és minél több kedvel téged az ő barátai közül, annál kisebb a valószínűsége, hogy a kapcsolat véget ér.

Ennek persze nemcsak a környezetből érkező nyomás lehet az oka, hanem az is, hogy a barátaid nem rózsaszín szemüvegen keresztül, hanem tárgyilagosabban szemlélik a kapcsolatotokat.