1000 kutatás bebizonyította: az örökké tartó kapcsolatokra a következő 6 dolog mindig igaz

Szirák Viki
Írta: ,
1000 kutatás bebizonyította: az örökké tartó kapcsolatokra a következő 6 dolog mindig igaz

Kép forrása: unspalsh

Amikor arról van szó, vajon mi a hosszan tartó kapcsolatok titka, sokan a szerelmet, a bizalmat és a hűséget sorolják fel alappillérként. Noha tény, hogy ezek nélkül egyetlen páros sem tudna kitartani sokáig, valójában az örökké tartó szerelem ennél sokkal összetettebb!

Egy professzor, Brian Ogolsky annyira kíváncsi volt arra, mi az örökké tartó kapcsolatok titka, hogy több, mint ezer kutatást olvasott végig és elemzett ki csapatával ahhoz, hogy választ kapjon végre a kérdésre. A felmérés két éven át tartott, és ezidő alatt fedezték fel, melyek azok a dolgok, amelyek igazak voltak a nagyon hosszan (vagy akár örökké) tartó kapcsolatokra. Ha a leírásban magadra és a párodra is ráismersz, jó hírünk van, mert valószínűleg rátok is hosszú, közös jövő vár!

Az emberek szeretik azt gondolni, hogy az ő kapcsolatuknál jobb nincs az egész világon.

A párok sokszor idealizálják egymást, és sokkal szexisebbnek vagy okosabbnak látják a másikat, mint ami a valóságnak megfelel.

Azt gondolják, a közöttük lévő kapcsolat különleges, és ilyet senki más oldalán nem tapasztalnának meg. Ez pedig csodálatos dolog!

Az eredmények ugyanis azt mutatták, hogy ha valaki több év eltelte után már nem igazán hisz ebben, az az első lépés a kapcsolati problémák megjelenése felé.

Mindenki veszekszik, még azok is, akiket egymásnak teremtett az univerzum.

Az örökké tartó kapcsolat titka viszont az, hogy a felek megbeszélik a problémáikat, kompromisszumokat kötnek, és bocsánatot kérnek.

Azonban utóbbinál nem lépnek át egy határt: ha ugyanis mindent megbocsátanál a párodnak, az egy idő után többet ártana, mint segítene.

Hiszen ezt látva sokan érzik úgy, hogy bármit megtehetnek a kapcsolatukban, elvégre úgysem lesz komoly következménye; ami ahhoz vezet, hogy az egyik fél lelkileg teljesen a padlóra kerül.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba