Hogyan kezeld a párod, ha önző, de te mégsem szeretnéd elhagyni?

Nagy Niki
Írta: ,

Mindenkinek vannak rossz tulajdonságai – ha a párod olyan önző, hogy nehéz vele együtt élni, mégsem akarod elhagyni, az sem a világ vége. Kis munkával bárkiből lehet egy kicsit faragni, ami még nem jelenti azt, hogy teljesen meg akarnád változtatni, ráadásul a saját hozzáállásodon is tudsz módosítani. Próbáld ki az alábbi tippeket, ha ilyen cipőben jársz!

Az önzőségnek vannak fokozatai, és neked kell eldönteni, hogy mi az, ami nálad még belefér, és mi az, ami már egyáltalán nem.

Ha nem figyel oda rád, mert éppen meccset néz, vagy nem adja oda az utolsó szelet pizzát a dobozból, talán nem nagy ügy – de ha nem foglalkozik veled, amikor komoly problémáid vannak, lehet, hogy érdemesebb inkább kilépni a kapcsolatból, mint várni a lehetetlenre.

Nyilvánvaló, hogy ennek kell az első lépésnek lennie: ha valami zavar a partnered viselkedésében, mondd el neki, ne csak várj, hogy magától megváltozzon a helyzet!

Könnyen lehet, hogy ő nem is látja, mi a probléma, hiszen soha nem szembesítette még senki azzal, hogy nem megfelelően, esetleg bántóan viselkedik.

Lehet, hogy nem szeretnél te lenni, aki először közli vele a rossz hírt, de ha változtatni szeretnél a viselkedésén, akkor muszáj lesz.

Azonban semmiképp se veszekedés közben mondd – akkor, amikor mindketten nyugodtak vagytok, és van lehetőségetek beszélgetni.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv