Intő jelek, hogy a párod egy önpusztító - lépj, mielőtt téged is magával rántana

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Intő jelek, hogy a párod egy önpusztító - lépj, mielőtt téged is magával rántana

Kép forrása: Guas/depositphotos.com

Nem könnyű egy olyan emberrel együtt élni, aki önpusztító személyiség – és most messze nem csak arról van szó, hogy szenvedélybeteg, bár ez a két tényező a legtöbbször együtt jár. Több intő jel is van, ami rávilágít arra, hogy nem igazán érdemes vele hosszútávra tervezned, ugyanis téged is teljesen ki fog szipolyozni, és akadályozza a fejlődésedet. Nézzük, milyen jelekre kell különösen odafigyelned!

Az önpusztító személyiségek tipikusan a szőnyeg alá söpörnek mindent. Számukra el van intézve azzal a gond, hogy egyszerűen nem foglalkoznak vele, figyelmen kívül hagyják, mintha nem is létezne. Mivel a környezet idővel megtanulja, hogy nem lehet számítani rájuk, valóban úgy is készülnek, hogy az illető bevonása nélkül bonyolítják le a fontosabb ügyeket.

A taktika tehát lényegében működik, más kérdés, hogy ezzel az önpusztító személyiség a saját lelkét, és az emberi kapcsolatait is mérgezi. Párkapcsolatban ezt kiválóan megfigyelheted: egyszerűen nem tudsz vele kompromisszumot kötni, képtelen vagy vele akárcsak megbeszélni (nemhogy megoldani) egy számodra zavaró problémát. Ezért aztán te is vagy megszoksz, vagy megszöksz: fel sem hozod a gondjaidat, mert tudod, hogy úgysem juttok egyről a kettőre, vagy kilépsz a kapcsolatból, mert nem tudsz így élni.

Senkivel, de főleg egy férfival nem lehet komolyan tervezni akkor, ha nincs benne motiváció. Ha nincsenek céljai, nincs miért küzdenie, akkor aligha lehet rá komolyan támaszkodni.

Ez nem kizárólag anyagiakat jelent, de azért ezen a területen szembetűnő leginkább a motiváció hiánya.

Lusta? Egyáltalán nem zavarja, hogy nem keres túl jól? Esetleg az sem, ha munkanélküli? Sosem bírja sokáig egy munkahelyen, folyton elégedetlen a körülményekkel? Úgy érzed, leginkább arra vágyik, hogy a pénz dőljön, de ezért semmit se kelljen tennie?

Ez egyértelműen egy önpusztító felfogás, mert ha tetszik, ha nem, igenis pénz kell ahhoz, hogy az ember előrébb jusson. Még, ha családot nem is terveztek, ahol alapvető az anyagi biztonság, egy ilyen férfival a lakhatás, a szórakozás, a nyaralás kérdésköre is állandó vitatéma és problémaforrás lesz.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató