Intő jelek, hogy a párod egy önpusztító - lépj, mielőtt téged is magával ránt

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Intő jelek, hogy a párod egy önpusztító - lépj, mielőtt téged is magával ránt

Kép forrása: Guas/depositphotos.com

Nem könnyű egy olyan emberrel együtt élni, aki önpusztító személyiség – és most messze nem csak arról van szó, hogy szenvedélybeteg, bár ez a két tényező a legtöbbször együtt jár. Több intő jel is van, ami rávilágít arra, hogy nem igazán érdemes vele hosszútávra tervezned, ugyanis téged is teljesen ki fog szipolyozni, és akadályozza a fejlődésedet. Nézzük, milyen jelekre kell különösen odafigyelned!

Ha ráismertél a barátodra, akkor jó, ha minél előbb szedelőzködsz, különösen akkor, ha semmilyen pozitív változást nem tudsz nála elérni. A szerelem sajnos nem elegendő ezekben az esetekben, az illető elhatározására van a legnagyobb szükség a változtatáshoz. Nyilván nem azt mondjuk, hogy hagyd ott a bajban, vagy ne is próbálj neki segíteni főleg, ha tényleg mutat különösen depresszív vonásokat.

Azonban azt nem szabad elfejetlened, hogy mindenki a saját életéért, hozzáállásáért felelős, és ezen a környezet sosem fog tudni hatalmasat változtatni. Segíthet, te is segíthetsz, de az csak a barátodon múlik, hogy ő meg is ragadja-e a kínálkozó lehetőségeket, vagy sem. Amennyiben nem tudsz rá felnézni, nem tudod tisztelni, biztos lehetsz benne, hogy nem ő az igazi számodra, legfeljebb barátként támogathatod, ha nagyon szeretnéd. Ezt neki is el kell fogadnia!

Az önpusztító személyiségek tipikusan a szőnyeg alá söpörnek mindent. Számukra el van intézve azzal a gond, hogy egyszerűen nem foglalkoznak vele, figyelmen kívül hagyják, mintha nem is létezne.

Mivel a környezet idővel megtanulja, hogy nem lehet számítani rájuk, valóban úgy is készülnek, hogy az illető bevonása nélkül bonyolítják le a fontosabb ügyeket.

A taktika tehát lényegében működik, más kérdés, hogy ezzel az önpusztító személyiség a saját lelkét, és az emberi kapcsolatait is mérgezi. Párkapcsolatban ezt kiválóan megfigyelheted: egyszerűen nem tudsz vele kompromisszumot kötni, képtelen vagy vele akárcsak megbeszélni (nemhogy megoldani) egy számodra zavaró problémát. Ezért aztán te is vagy megszoksz, vagy megszöksz: fel sem hozod a gondjaidat, mert tudod, hogy úgysem juttok egyről a kettőre, vagy kilépsz a kapcsolatból, mert nem tudsz így élni.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv