Online is utána járhatsz, hogy van-e valakije - Ellenőriznéd?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A kapcsolatok alapja a bizalom. De mi van, ha nem ismered még kellően és kiderül, nem őszinte az embered? Van egy olyan megérzésed, hogy „valami nem stimmel”. Ha rákérdezel bármire, tagad, kivágja magát - szeretnéd elhinni neki, bízol az őszinteségében, de egyre biztosabb vagy abban, hogy átejt az, akit kezdtél nagyon megszeretni. De hogyan járhatsz utána, hogy tiszta lapokkal játszik-e? És milyen jelek utalnak arra, hogy van valakije?

Ne hagyd magadat átvágni!

Nem mindig olyan kézenfekvő a helyzet, hogy valakinek a profiljáról egyértelműen kiderül: foglalt. Van aki nem frissíti a kapcsolati státuszát, de ez semmi sem jelent, mások nem osztanak meg publikusan semmit, csak bizonyos emberek számára tesznek elérhetővé információkat. Ennek ellenére először a Facebook oldalát érdemes megnézned, hiszen abból nagyon sok minden kiderülhet. Ha fiatal a kapcsolatotok, és te bejelölted őt, igencsak árulkodó jel, ha nem igazol vissza. Ekkor borítékolhatod, hogy van valami titkolnivalója, például, hogy a barátnője háta mögött találkozgat veled.

Kétségeket ébreszthet benned az is, ha egyszerűen nem találod a közösségi oldalon, pedig biztosra tudod, hogy fenn van. Így nincs esélyed bejelölni, így ő elkerülheti a magyarázkodást. Sokkal könnyebb magyarázatot találnia arra, miért nem használja a közösségi oldalt, mint arra, hogy kivel csókolózik az egyik fotóján.

Intő jelek, ha az ismerősöd

Könnyebb dolgod van, ha az ismerősöd a kiszemelt, hiszen így gyakorlatilag minden lépését követheted. Nyilván, erre alaphangon nincs és nem is lehet szükség, de most arról van szó, hogy gyanút keltő jeleket keresel, mert úgy érzed, titkolózik. Ebben az esetben természetesen sokat jelent, ha megnézed, milyen fotókon és kik jelölték be.

Természetesen ezt is lehet korlátozni és tiltani, akárcsak azt, te mit láthatsz az adatlapján, szóval 100%-ig semmiben se lehetsz biztos, de a fotókat mindenképpen érdemes megnézned. Azt is figyelemmel kísérheted a hírfolyamban, kiket követ, kiket lájkol és milyen kommenteket ír. Persze, nem kell messzemenő következtetéseket levonnod egy-egy pozitív komment, vagy lájk után, hiszen az unokatesója, vagy egy ezeréves ismerőse is lehet a fotón. De, ha jól láthatóan messze nem csak neked bókol, akkor érdemes elgondolkodnod, mennyire komolyak a szándékai.


Ellenőrizd azt is, vajon igazi-e a profilja! Lehet, hogy bejelöl egy kamu-profilról, míg a sajátján vígan „garázdálkodik”. Erre vonatkozóan feltűnő, ha pl. kevés ismerőse van, és mondjuk szerte az országból gyűjtötte őket, nem úgy tűnik, hogy kifejezetten a lakhelyéről válogatna régi barátokat, holott ez lenne igazán kézenfekvő.

Árulkodó fotók – szereplők nélkül

Facebookra is sokan tesznek fel képeket, de ide sokkal inkább azok a fotók kerülnek fel, amiken a feltöltők maguk is megjelennek, pl. egy nyaralás alkalmával. Ezzel szemben az Instagramra nem feltétlenül igaz ez az állítás, ide sokszor inkább „megkomponált” képeket töltenek a felhasználók. Ezek azonban sokat elárulnak az emberekről akkor is, ha ők maguk nincsenek rajtuk. Például ha a te randi partnered olyan fotót rak fel, amin éppen naplementét bámul, miközben az előző fotón kétadagnyi vacsora szerepelt, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem a haverjával romantikázik a parton.

Ugyanígy, ha csak sejtető fotókat készít arról, merre jár, és főleg kivel, akkor bizony esélyes, hogy akadnak versenytársaid. Nyilván nem minden esetben igaz, hogy aki nem teljesen konkrét az Instagram profilján, az biztosan titkol valamit, de ha egyébként is rossz megérzésed van, akkor érdemes nyitott szemmel járnod.

Képek forrása: Syda_Productions/Depositphotos.comchayathon/Depositphotos.comDeklofenak/Depositphotos.com

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019