Van olyan, hogy mikromegcsalás – innen veheted észre, ha veled is megtörténik

Nagy Niki
Írta: ,

Minden párkapcsolatban mást jelent a megcsalás: van, akinél több minden fér bele, és van, akinél egy-egy kósza gondolat is konfliktusokat okozhat, hiába nem fajul tettlegességig. Létezik úgynevezett mikromegcsalás is, ami ugyan magában nem feltétlenül probléma, de egyértelműen jelzi, hogy a párod kikacsintgat a kapcsolatból, és van már olyan kiszemeltje, aki iránt többet érez, mint barátság. Ez pedig még a leglazább kapcsolatokban is problémát jelenthet. Az alábbi jelekre figyelj, hiszen ezek elárulhatják, ha a párod rosszban sántikál.

Soha nem teszi le a telefonját

Ha a telefonja nagyjából hozzá van ragadva a kezéhez, mindig magával viszi, és folyton nyomkodja, elkezdhetsz gyanakodni, főleg akkor, ha egyébként általában nincs ennyire hozzánőve a kütyühöz. Ha dugdosni kezdi előled, vagy frászt kap, ha véletlenül látod a képernyőt, az megint egy árulkodó jel.

Nem biztos, hogy konkrét megcsalást rejteget, lehet, hogy flörtölget az egyik kolléganővel, vagy azzal a szöszivel az edzőteremből, és nem akarja, hogy lásd – ez már bizony mikromegcsalás kategória a javából. 

Nem osztja meg veled, ha valami vicceset lát

Sőt, azt sem, ha valami fontosabb történik vele, ami ugyan nem érint kettőtöket, de mégis érdekes lenne számodra. Ha vicceset lát a telefonján, és rákérdezel, hogy mi az, azt válaszolja: semmi? Akkor vagy a srácok küldtek neki valami kifejezetten trágár mémet, vagy pedig olyasvalakivel beszélget, akiről nem szeretné, ha tudnál. Sőt, az is lehet, hogy az aranyos vagy éppen vicces tartalmat inkább vele osztja meg, és nem veled.

Nem te vagy a paranoiás, ha ez rosszul esik: egy párkapcsolatban a párodnak kell a legfontosabbnak lennie az életedben, legalább is a mindennapi szinten biztosan – neki kellene elsőként elmesélned, ha valami jó, ha valami rossz, vagy valami vicces történik veled. Na jó, azzal nincs baj, ha először rácsörög anyukára, de ezt valószínűleg veled is megosztaná – míg egy szexi kolléganővel történő üzenetváltást nem biztos.

VitalikRadko/depositphotos.com

Nagyon sok időt töltenek egy másik lány közösségi oldalain

Nincs azzal semmi baj, ha a partnered lájkolja a kolléganője képét, azzal sincs, ha boldog szülinapot kíván neki, vagy néha-néha posztol valamit a falára, ami egy közös poénra emlékezteti. Egészen addig van ez rendben, amíg nem rendszeresen és gyakran csinálja, annyira, hogy téged az már zavarjon, és úgy érezd, hogy a külvilágnak is feltűnik, mennyire közel vannak ezek ketten úgy, hogy a srácnak egyébként ott vagy te.

Érdemes nyitott szemmel figyelni ilyenkor az interakciókat, hiszen lehet, hogy csak egy ártalmatlan kontaktról van szó, de elég valószínű, hogy ha valakiért a srác ennyire rajong, az nem csak egy nagyon jó barátja lesz.

Nagyon hárít, ha rákérdezel

Ha az illető hölgyről kérdezel, vagy elmondod, hogy bánt a viselkedése, azonnal felhúzza magát, és mérges lesz – mert tudja, hogy vaj van a füle mögött. Persze az természetes reakció, ha nem örül neki, mikor megvádolod, de egy egészséges kapcsolatban, és akkor, ha nincs rejtegetnivalója, ezen hamar túllendül, és megnyugtat, hogy ne izgulj. Ha túlságosan védekezőre veszi a figurát, elkezdhetsz gyanakodni, hogy azért viselkedik így, mert bőven van titkolnivalója, még akkor is, ha konkrétan nem történt megcsalás.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba