Így olvass az emberekben: ezek az FBI által is használt pszichológiai módszerek

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:

Tudni, hogy csak blöfföl-e a kártyapartnered, tisztán látni, hogy az első randi után lesz-e még találkozás vagy kideríteni, hogy a szemedbe hazudik-e a párod, nem is olyan bonyolult, mint gondolnád. Dr. David J. Liberman amerikai író az Olvass az emberekben című bestsellerével segít lerántani a leplet azokról, akik nem egyenes úton járnak. A könyvben olyan módszereket, technikákat mutat be a szerző, melyeket az FBI és Egyesült Államok hadserege is használ. Érdekessége, hogy nem támaszkodik intuíciókra, feltételezésekre, de még a testbeszédre sem feltétlenül. Egy pszichológiai módszerről van szó, mellyel kiderítheted, hogyan gondolkodnak, mit éreznek valójában mások, miközben szavakkal próbálják meg leplezni az igazságot.

Csellel leplezd le azt, aki hazudik Kép forrása: flickr.com

Kezdjük egy játékkal! Egy útkereszteződéshez érkezel, amely két faluba vezet. Az egyik faluban mindig hazudnak, a másikban mindig igazat mondanak. Abban a faluban van dolgod, amelyikben mindenki igazat mond.

Egy férfi az egyik faluból épp az elágazás közepén áll, de semmi jel nem utal arra, hogy melyik faluból jöhetett. Egyetlen kérdést kell feltenned neki, a válaszából pedig tudni fogod, hogy merre menj tovább. Mi ez az egyetlen kérdés?

Ha nem tudod, olvasd végig a cikket és eláruljuk.

Blöffölő kártyapartnerek Kép forrása: boardgames.about.com

A nyári pókerpartiknál is jól jöhet ez a néhány információ, amit kezdő játékosok esetén szinte 100 százalékosan biztosra vehetsz. Az egyik jele annak, hogy partnered blöfföl az, ha emelés után barátságos hangon szól hozzád, esetleg rád mosolyog.

Tudat alatt ugyanis ilyenkor abban bízik, hogy a szimpátiától vezérelve megesik rajta a szíved és nem emelsz.

Egy másik jele a blöffnek, ha valaki túl gyorsan és biztosan reagál. Ilyenkor ugyanis igyekszik magabiztosságot sugallni. Márpedig bizonygatni csak azt kell, ami bizonytalan.

Ám, ha valaki az a benyomást kelti, hogy nincsenek jó lapja, és ennek ellenére is folytatja a játékot? Nos, igazából vele kell vigyáznod.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!