Az okos nők sokkal nehezebben találnak párt maguknak – miért is van ez?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Az okos nők sokkal nehezebben találnak párt maguknak – miért is van ez?

Kép forrása: bedya/Depositphotos.com

Egy korábbi cikkünkben már cáfoltuk, hogy a sikeres karriert befutó nők nehezebben találnának párt maguknak. Arról azonban nem esett szó, hogy a magas intelligencia már valóban hátráltathatja a kapcsolatok előrejutását. Márpedig sokszor kéz a kézben jár a felfelé ívelő karrier és a gyorsan forgó észjárás... De miért van nehezebb dolguk az okos nőknek, ha párkeresésről van szó?

Az intelligens emberek sokszor túlbonyolítják a dolgokat

Az okos embereknek általában nagyon szerteágazó a látásmódja és a gondolkodása. Egyszerre mindig több dologra tudnak koncentrálni, és szinte azonnal lefut az agyukban az összes lehetséges végkimenetel, teljesen mindegy, hogy egy hétköznapi vagy egy jóval bonyolultabb dologról van szó. Ezt a tulajdonságukat akkor sem tudják elhagyni, ha a párkapcsolatok kerülnek előtérbe.

Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor jellemző lehet rád, hogy már előre látod a lehetséges hibákat, és emiatt hajlamosabb lehetsz arra, hogy visszavonulót fújj olyan dolgok miatt, amik lehet, hogy meg sem történnek majd. Például, ha fülig belezúgsz egy olyan pasiba, aki híres arról, hogy sűrűn váltogatja a barátnőit, akkor előtérbe kerül a racionális éned, és elutasítod a közeledését. Holott könnyen megeshet, hogy pusztán azért váltogatta a korábbi jelöltjeit, mert nem találta meg bennük mindazt, amit keresett. Benned viszont rálelhetett volna, ha adsz neki egy esélyt, és nem kosarazod ki az esetlegesen várható rossz élmények miatt.

Aki okos, az sokszor szívesen van egyedül

Felmérésekkel bizonyították, hogy a magas intelligencia gyakran jár kézen fogva a magány szeretetével, sőt, arra is rávilágítottak a kutatók, hogy intelligensebbek azok, akiknek kevesebb barátjuk van.

Mindezt természetesen ki lehet vetíteni a párkapcsolatra is, ahol érthető módon okozhat komplikációkat az, hogy szereted egyedül, magányosan tölteni az idődet. Az okos emberek ilyenkor belemerülnek a cikázó gondolataikba, feltöltődnek, vagy éppen tovább művelik magukat. Pontosan tudod, hogy egyedül is boldogulsz, sőt, egyenesen igényled azt az intim szférát, ami egyedülállóként magától értetődő, párkapcsolatban viszont kénytelen vagy megosztani valakivel.

Az okos nők nehezebben találnak párt – miért is van ez?Kép forrása: Nomadsoul1/Depositphotos.com

Sok intelligens ember vélekedik úgy, hogy egy viszony rengeteg időt, energiát felemészt, és bár azt ők is elismerik, hogy nagyon sokat tud hozzáadni az életükhöz, nem biztos, hogy a szerelem felé billen a mérleg. Szóval, az intelligens embereknek nem csak azzal kell megbirkózniuk, hogy már eleve nagyon jól látják a kockázatokat, hanem azzal is, hogy (én)idejüket fel kell áldozniuk a párkapcsolat oltárán.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv