Bizonyított: sokkal nehezebb az okos embereknek szerelembe esni

Zabolai Margit
Írta: ,

A filmekben minden olyan könnyen megy, de vajon miért olyan nehéz szerelembe esni a valóságban? És miért van az, hogy az okos embereket állítólag nehezebben ragadja magával ez az érzés? Túl válogatósak, vagy realisták lennének? Cikkünkből megismerhetsz néhány tudományos okot.

Az érzéseket is analizálják Kép forrása: erichmcvey.com

Az intelligens emberek jellemzően hajlamosabbak arra, hogy a dolgokat analizálják, rendszerezzék, majd következtetéseket vonjanak le belőle. Ez szuper dolognak tűnik, igaz? Pedig nem feltétlenül az, ha arról van szó, hogy szerelembe szeretnénk esni.

Ahelyett ugyanis, hogy hagynák, hogy az érzelmek magukkal ragadják őket, az okos emberek hajlamosak megrettenni az első probléma láttán..

Félreértések? Viták? Nézeteltérések? Ezek gyorsan eloszlatják a rózsaszín ködöt, és az analizáló emberek az első baljós jelre odébbállhatnak.

Az intelligens emberek fejében nincsenek puszta tények, csak összefüggések vannak. Érzik és értik, hogy az egyes események más események hozadékai, és azt is látják, hogy a cselekedeteik befolyásolják a jövőjük alakulását.

Éppen ezért egy kapcsolatban nem csak a lehetőségeket, hanem a kockázatokat is észreveszik, és lehet, hogy sokkal lassabban engednek fel, vagy nehezebben mutatják meg a valódi énjüket, mert előbb biztonságban akarják tudni magukat.

Ez pedig azt jelenti, hogy nem ugranak fejest a szerelem-medencébe az első randi trambulinjáról.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019