10 módszer, hogy sokkal odaadóbb partnere legyél a párodnak

Nagy Niki
Írta: ,

Ha párkapcsolati problémákra, vagy javítandó dolgokra gondolunk, általában inkább a másikat akarjuk megváltoztatni ahelyett, hogy kicsit befelé is figyelnénk. Ha szeretnél te is tenni a kapcsolatodért, fogadd meg az alábbi tíz tanácsot, és legyél még odaadóbb és kedvesebb partnere a párodnak.

1. Határozd el magad a párkapcsolatod felé

Ne próbálj meg mindig kibúvókat keresni, és ne jöjjön rád a menekülhetnék, ha éppen nem állnak a legjobban a dolgok. Döntsd el, hogy dolgozni fogsz a kapcsolatodon, ha nehéz időszakon mentek keresztül, és te is megteszed a magadét, ha szükség van rá.

2. Fektess bele időt!

A legszebb ajándék, amit adhatsz, az a saját időd, mert azt nem kaphatod vissza soha. Ne sajnáld az időt a párkapcsolatodra, csinálj programokat, ne csak fáradtan hazaess a párodhoz, hanem figyelj rá, töltsetek el együtt minőségi időt. Ez a legfontosabb (talán a kommunikáció mellett) egy kapcsolatban.

3. Mutasd ki!

Nem kell minden nap elmondani huszonötször, éppen elég, ha kimutatod: adj neki puszit reggelente, szeretgesd meg, ha rossz napja van, pakolj neki ebédet, kérd meg, hogy hívjon fel, ha utazik, és odaért a célállomásra. Az ilyen apróságok mind erősítik a másikban az érzést, hogy fontos, és szeretve van.

Kép: ArturVerkovetsky/depositphotos.com

4. Legyél spontán!

Egy párkapcsolat könnyen ellaposodik, és ha úgy érzed, a tiéd is kezd erre az útra térni, vigyél bele egy kis spontaneitást! Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy random randi, vagy egy olyan program, amit korábban soha nem szerveztetek volna meg együtt, de szívesen kipróbálnád.

5. Ismerd el a másik figyelmességeit!

Nem elég, ha neked jólesik, ha figyelmes veled a párod – mutasd is ki, hogy értékeled, mert akkor fog örülni, ha te is örülsz. Mindenkinek kell egy kis visszacsatolás, mondd el, ha tetszik valami, amit érted tett a másik.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Vagyaim.hu

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell