5 nyomós ok, amiért inkább ne várj az első összefekvéssel

Kovács Andrea
Írta: ,

Régen sem volt ismeretlen fogalom a kaland, de jelenleg talán minden eddiginél népszerűbbek az egyéjszakás légyottok. Ha mindkét fél élvezi ezt a szabadságot, és pontosan annyit szeretnének az alkalomtól, amennyit az jelent, akkor nincs is ezzel semmi gond. De, ha komoly kapcsolatra vágysz, nem feltétlenül jó ötlet túl korán lefeküdni a kiszemelttel.

Nehéz megmondani, akkor is, ha a klasszikus tanács az, hogy a harmadik randiig várj. Azonban minden induló kapcsolat más és más, nem is beszélve az egyéni lehetőségekről, vagy az érzelmekről.

Szóval számot mondani ebben az esetben meglehetősen nagy kihívás, és talán felesleges is. Egy valamire való kapcsolatot a kezdetekkor abszolút a körülmények alakítanak. Ha tökéletesen romantikus és ideális minden, akkor kit érdekel, hogy még csak másodszor találkoztatok életetekben?

És vajon zavar bárkit is, ha úgy alakult, hogy a negyedik találkán sem tudtok édes kettesben maradni? Azt minden bizonnyal érezni fogjátok, van-e kémia köztetek. Ha igen, nyugodtan bízzátok magatokat a véletlenre, ha pedig nem, jobban jártok, ha másfelé keresgéltek.

Lehet, hogy nem fog megbecsülni Kép forrása: weddingchicks.com

Ez sajnos akkor is előfordulhat, ha mindent jól csinálsz, de ha egy kicsit sem kéreted magadat, akkor sanszos, hogy egyáltalán nem számíthatsz a későbbi megbecsülésére.

Persze van példa hatalmas szerelemre, ami egyéjszakás kalandból nőtte ki magát, és villámgyors szakításra egy gondosan megtervezett kapcsolatban, de azért általában nem ez a jellemző.

Ennél jóval gyakoribb, hogy a férfi annak tudja be az estét, aminek ígérkezett: egyéjszakás kalandnak. Akkor is, ha felejthetetlenül jó volt, és akkor is, ha ennél jóval több lehetett volna köztetek.