Nyolc szokás, ami csak a boldog párokra jellemző

Zabolai Margit
Írta: ,
Nyolc szokás, ami csak a boldog párokra jellemző

Vajon mi lehet az oka annak, hogy míg egyes pároknál a kezdeti lelkesedés idővel alább hagy, mások pedig akár évekig, évtizedekig is meg tudják őrizni azt a boldogságot, amit a másik jelenléte a kapcsolat elején adott nekik? A Psychology Today közzétett egy listát a boldog párok leggyakoribb szokásairól, és azt javasolják, aki szeretne javítani a párkapcsolatán, az vegyen át belőle annyit, amennyit csak tud.

Közös érdeklődés

Amennyire fontos az, hogy ne hanyagold el a saját hobbidat és barátaidat, legalább annyira fontos az is, hogy legyen közös érdeklődési körötök is. Természetes, hogy egy idő után a másik puszta jelenléte már nem tölt el izgalommal, azonban ha együtt csináltok valamit, ami örömet okoz, az megerősíti a köztetek lévő köteléket, és tartalmasabbá teszi a mindennapokat.

Ha nincs közös hobbitok, akkor keressetek valamit, ami mindkettőtöket érdekel – lehet bármilyen kis dolog is, ha mindkettőtöknek fontos, becsüljétek meg, és fordítsatok rá időt.

„Legyen szép napod!”

A kutatók szerint a boldog párok minden egyes reggel, amikor elköszönnek egymástól, azt mondják, hogy szeretlek, vagy hogy legyen szép napod. Úgy vélik, ez az apró rituálé segít átvészelni a napindító stresszt, a közlekedést, a reggeli álmosságot vagy a pillanatot, amikor szembesülünk vele, mennyi teendő áll még előttünk.

Egy apró kedvesség sok plusz energiát ad, arra emlékeztet, hogy van egy fix, stabil dolog az életünkben, és ez boldogabbá tesz minket – a boldog kapcsolatnak pedig természetesen senki nem akar véget vetni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!