Még mindig tabutéma, pedig akár jól is működhet egy nyitott párkapcsolat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A nyitott kapcsolat hallatán a legtöbb ember olyan viszonyra gondol, amiben a felek folyton félrelépnek, és csak azért választják ezt az utat, mert képtelenek az elköteleződésre. De valóban ennyire egyszerű a dolog? Tényleg csak erről szól egy nyitott kapcsolat?

Tulajdonképpen azt kell mondanunk, hogy egy nyitott kapcsolat gyakran sokkal nehezebb és embert próbálóbb tud lenni, pedig a kívülállók éppen ennek az ellenkezőjét vallják. Egyesek szerint könnyebb, hiszen nem kell felelősséget vállalni, a felek úgy viselkedhetnek, mintha nem élnének párkapcsolatban, holott igazság szerint erről szó sincs.

Valójában jóval nehezebb azt mondani annak, akit szeretsz, hogy teljesen a maga ura lehet, szabadon dönthet, elvégre felnőtt ember, akit semmilyen szinten nem birtokolhatsz. Ráadásul a legtöbb esetben szó sincs arról, hogy az eredeti kapcsolatot figyelmen kívül lehetne hagyni – körülményektől függetlenül, mindig az lesz a legfontosabb.

A nyitott kapcsolat alapszabályai Kép forrása: oncewed.com

Ha idáig nem éltél nyitott kapcsolatban, akkor ez most egy teljesen új élethelyzet lesz számodra, így a szabályokat közösen kell lefektetnetek. Bár az az alapelgondolás a nyitott kapcsolatokról, hogy mindenki mindenkivel ágyba bújhat, rajtatok múlik, hol húzzátok meg a határokat.

Egészséges lehet pl. meghatározni, kik számítanak tabunak: az exek, a munkatársak, a szomszédok, vagy úgy általában a közös ismerősök? Mivel alapvetően mindenki az érzelmeire hagyatkozik, felesleges lenne az egyébként biztos kapcsolatotokat túlságosan megbonyolítani. Talán azzal jártok a legjobban, ha kikötitek, hogy a lakóhelyeteken kívül kalandoztok csak…

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019