Még mindig tabutéma, pedig igazán jól is működhet egy nyitott párkapcsolat

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Még mindig tabutéma, pedig igazán jól is működhet egy nyitott párkapcsolat

Kép forrása: igrooveradio.com

A nyitott kapcsolat hallatán a legtöbb ember olyan viszonyra gondol, amiben a felek folyton félrelépnek, és csak azért választják ezt az utat, mert képtelenek az elköteleződésre. De valóban ennyire egyszerű a dolog? Tényleg csak erről szól egy nyitott kapcsolat?

A nyitott kapcsolat alapszabályai Kép forrása: oncewed.com

Ha idáig nem éltél nyitott kapcsolatban, akkor ez most egy teljesen új élethelyzet lesz számodra, így a szabályokat közösen kell lefektetnetek. Bár az az alapelgondolás a nyitott kapcsolatokról, hogy mindenki mindenkivel ágyba bújhat, rajtatok múlik, hol húzzátok meg a határokat.

Egészséges lehet pl. meghatározni, kik számítanak tabunak: az exek, a munkatársak, a szomszédok, vagy úgy általában a közös ismerősök? Mivel alapvetően mindenki az érzelmeire hagyatkozik, felesleges lenne az egyébként biztos kapcsolatotokat túlságosan megbonyolítani. Talán azzal jártok a legjobban, ha kikötitek, hogy a lakóhelyeteken kívül kalandoztok csak…

Mennyit akartok tudni? Kép forrása: tumblr, singmemoonstruck

A nyitott kapcsolatoknál megkerülhetetlen téma a féltékenység. Ne is áltassátok magatokat azzal, hogy titeket nem érint!

Gyakorlatilag törvényszerű, hogy időnként így érezzetek, még akkor is, ha igazából teljesen ellenkezik azokkal a nézetekkel, amiket vallotok (tehát, hogy semmilyen szinten sem birtokolhatjátok a másikat).

Nagyon fontos, hogy beszéljetek ezekről a gondolatokról, érzésekről, mert ha elharapódznak, az a kapcsolatotok végét is jelentheti – ez egyébként akkor is bekövetkezhet, ha félúton rájöttök, hogy ez az egész mégsem nektek való. És mindenekelőtt szögezzétek le, mennyit akartok tudni a másik kalandjairól…

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!