5+1 nőtípus, akit tényleg nem lenne szabad feleségül venni

Jankovics Anna
Írta: ,
5+1 nőtípus, akit tényleg nem lenne szabad feleségül venni

Női alapművet olvastam, immár sokadjára. Valami miatt ezen fejezeten mindig tovább siklottam, most viszont beleolvastam, és a témánál le is ragadtam. Alapvetően a könyv igen érdekes, és határozottan állíthatom, hogy nagyon hasznos, ám ez a fejezete rettentően hím soviniszta. Talán van benne némi igazság, de úgy vélem, hogy idejétmúlt. Amikor íródott, a hímsovinizmus még elfogadott volt. Tehát, lássuk, kit nem szabad feleségül venni... és itt most nagyot mosolyogtam.

A menstruációs zavarokkal küzdő nő

,,A házasodni vágyó férfi óvakodjon a menstruációs zavarokkal küzdő nőtől. Ha azt hallja a lánytól, hogy minden hónapban feküdnie kell néhány napot, … injekciókat kap, tegyen le a házasság gondolatáról.” 

 
Ez volt az a fejezet, ahol nem volt megindokolva, hogy miért kell tiltólistára tenni az ,,ilyen” nőt. A fejezetből úgy vélem, egyszerűen csak a férfi komfortérzete miatt. Örülök, hogy most élek, és a könyv kiadása óta eltelt harminc év.
Az álerotikus, önmagát imádó nő

,,A tapasztalatlan férfi könnyen áldozatul esik az álerotikus nőnek. Ártatlan kígyó, amelyiknek olyan a színe, mint a mérges kígyóé, csábító jelenség...

Az ilyen cicababa könnyen tőrbe csalja az ártatlan fiatalembert. Csakhogy házasságra egyáltalán nem alkalmas.” 

 
Szerintem a buta férfi esik áldozatul az ilyen nőnek, úgyhogy nem a nők az áldozatra vadászó dögök, hanem talán a férfiak egy része buta – nevezzük nevén, ne pedig finomkodva tapasztalatlannak, ha már a nő így megítéltetett.
Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?