Miért kell egy nőnek foglalt pasi? 5 ok, amiért a nős férfiak egyre „kelendőbbek”

Írta: ,

Manapság gyakran probléma, hogy a férfiak és a nők nem találnak egymásra, úgy vélik, hasonló korú kiszemeltjeik mind foglaltak. De meddig akadály az a tény, hogy egy felnőtt ember házas? És miért lettek egyre kelendőbbek a foglalt férfiak?

1/5 Figyelmesebbek tudnak lenni

Aki nős, vagy élettársi kapcsolatban él, az minden bizonnyal tudja, mit igényel a partnere, hiszen eljutott vele egy komolyabb szintre.

Azok, akik kifejezetten férjekre hajtanak, úgy vélik, az ilyen férfiak udvariasabbak, figyelmesebbek, mint a hosszú távú kapcsolatokban kevésbé rutinos társaik.

Nyilván nem lehet általánosítani, és nem túl szép kifejezés, de azt gondolják, ezek a férfiak már „be lettek idomítva”, köszönhetően feleségüknek.

Az ilyen férfiak többnyire igyekeznek nem elkövetni azokat a hibákat, amikért otthon duzzogás, vagy szemrehányás jár, elvégre nem azért választanak maguk mellé szeretőt, mert vele is konfliktusokba keverednének.

Ebből adódik, hogy figyelmességük, türelmük legjavát általában nekik tartogatják – ami nyilván nem is olyan nehéz hetente, kéthetente néhány óráig.

2/5 Velük könnyű kalandozni

Ugyan ez a tévhit kering a köztudatban, valójában egyáltalán nem csak a férfiak azok, akik időnként kizárólag kalandokra vágynak.

Márpedig, ha a szex jó, és mindkét fél egyedülálló, sokszor kézenfekvő, hogy megtörténik a továbblépés, és hivatalos kapcsolattá lép elő a viszony.

Azonban akadnak olyan életkorok, élethelyzetek, amikor erre egyszerűen nem vágyik az ember.

Mintegy kézenfekvőnek tűnik, hogy ilyenkor foglalt partnert válasszunk, vagy legalábbis ne visszakozzunk azonnal, ha a vonzalom adott, ám a férfi nős.

Mivel a legtöbb férj nem vágyik többre, mint szexre, esze ágában sincs otthagyni a feleségét, vagy éppen a családját, majdnem kockázatmentes velük a kalandozás. Persze csak átvitt értelemben, hiszen itt a kockázatok más színtereken tűnnek fel.

3/5 Nekik könnyebb újat mutatni

Egy házas férfinak alapvetően könnyű újdonságot vinni az életébe, legalábbis sokkal könnyebb, mint egy egyedülállónak.

Aki semmi mással nem foglalkozik, mint a randevúzgatással, párkereséssel, az nyilván más igényeket társít a nők elé, mint az, aki csak alkalmi kikapcsolódásra vágyik.

Annak, aki évek óta házas és nap, mint nap ugyanazzal a nővel fekszik, kel, nyilván nagy újdonság, ha valaki mást talál maga mellett.

Ezzel szemben azt a férfit, aki kedve szerint válogatja a partnereit – hiszen egyedülálló – eleve nehezebb megfogni. Természetesen nem csak ez az egy szempont létezik, elvégre jó esetben a nős férfiak azért házasok, mert egy valakivel szeretnék leélni az életüket – a hűség természetesen a hódító nőknek nehezíti meg a dolgát.

4/5 Sokszor jobb a szex

Nyilván ez is sok mindentől függ, de könnyen előfordulhat, hogy egy foglalt férfi sokkal jobb szerető lesz, mint az, aki kedve szerint kalandozhat.

Sajnos – főleg sok-sok év után – a házasságok többségében hanyatlik a szexuális élet minősége, és ritkul a gyakorisága.

Amennyiben ettől bármelyik félnek hiányérzete támad, szinte észrevétlenül is nyitottá válhat a kalandokra. Mi következik ebből?

A hódító nő olyan férfira bukkan, aki ki van éhezve az újdonságra, az izgalomra, sokkal jobban, mint az a társa, aki adott esetben minden héten más nővel fekhet le.

Innen már egyértelmű, hogy a férjek könnyen válnak odaadóbb, figyelmesebb, kitartóbb, egyszóval jobb szeretőkké. Az újdonság ereje őket sokkal inkább felvillanyozza, a kötetlen, „tétnélküli” szex pedig további extrát tesz az együttlétekhez.

5/5 Mert önbizalmat adhat

Valakit elcsábítani egészen addig önbizalmat ad, amíg az ember lánya szerelmes nem lesz. A házas férfiak többsége ugyanis nem szeretné elhagyni sem az otthon kényelmét, sem a feleségét annak ellenére, hogy félrelép.

A szeretők számára szomorú tény, de mégis ez az igazság: a legtöbb félrelépő csak teljesen szimpla kalandra vágyik.

Ha csak nem tartoznak azok közé, akiknek valóban menthetetlen a házasságuk, és pont az alkalmi szeretőjükben lelik meg a következő nagy őt, akkor a férj nem fog lépni. Neki ugyanis tökéletesen kényelmes és praktikus az aktuális helyzet.

A szeretők is élvezhetik azt a pluszt, amit a csábítás ad, hiszen – nem mindig nehezebb, de a legtöbbször –körülményesebb egy ilyen férfi kegyeit elnyerni. Azonban, ha beindulnak az érzelmek, az önbizalomból hiány, a vágyból pedig magány lesz.