Amit a nők a legnehezebben viselnek el egy párkapcsolatban

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Egy hosszabb, régóta tartó párkapcsolatban, házasságban éppen úgy jelen lehet a bizonytalanság és a tehetetlenség érzése, mint egy rövidebb ideje tartó, kezdeti szakaszban lévő románcnál. Olyan érzésekről lesz szó, amelyek sajnos kommunikációs problémák, ki nem beszélt sérelmek, aggodalmak miatt is gyötörhetik az embert.

Érzelmi és anyagi értelemben is frusztráló a kiszolgáltatottság. Nagyon erősen kötődő nők esetében gyakori, hogy a férfi viselkedésétől, reakcióitól, üzeneteinek stílusától, gyakoriságától teszik függővé a hangulatukat.

De nem kell extrémen erősen kötődni ahhoz, hogy szenvedjünk attól, ha például nincs hír a másik felől, nem ír, vagy flegmán fogalmaz, netán kilépett egy veszekedésből rendes lezárás nélkül.

Egy félbemaradt beszélgetés után is érezheti úgy az ember, hogy kiszolgáltatottá vált, például elárult valamit magáról, az érzéseiről, amire nem kapott megfelelő reakciót.

Az elhallgatások, csúsztatások, kegyes hazugságok az élet velejárói, nem lehet őket száműzni és nem is biztos, hogy jó lenne mindig mindent kimondani.

Ingoványos talaj ez, mert apróbb dolgokban kisebb csalásokat mindenki csinál, például füllent arról, hogy miért késik, miért nem vásárolt be, de ezek kisebb horderejű, a kapcsolatot, a bizalmat nem gyengítő dolgok.

A baj akkor van, ha a másik hűségét veszélyezteti a hazugság, elhallgatás. A pasi őszintétlen viselkedése óriási kételyeket ébreszt a nőben.

A testbeszéd is lebuktathatja a másikat. A következetes, gyakori őszintétlenség sajnos elindíthatja a nőkben azt, hogy megkérdőjelezzék a saját értékességüket.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)