Amit a nők a legnehezebben viselnek el egy kapcsolatban

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

Egy hosszabb, régóta tartó párkapcsolatban, házasságban éppen úgy jelen lehet a bizonytalanság és a tehetetlenség érzése, mint egy rövidebb ideje tartó, kezdeti szakaszban lévő románcnál. Olyan érzésekről lesz szó, amelyek sajnos kommunikációs problémák, ki nem beszélt sérelmek, aggodalmak miatt is gyötörhetik az embert.

A nők többsége általában szereti pontosan tudni, hogy a párja mit miért tesz, akár a legapróbb dolgok tekintetében is. A nagyobb horderejű döntések esetében pedig mindenképp tudni akarjuk a miérteket.

A bizonytalanság érzése dühössé, frusztrálttá tesz, mert nem tudjuk, mit tehetnénk, hogyan vehetnénk részt a problémák megoldásában. Bizonytalanság költözhet az emberbe akkor is, ha nem tudja, a párja mit és hogyan tervez vele a jövőben, mennyire erős az érzelmi kötődés.

Sok esetben a férfiak nem tudják a megfelelő kommunikációs csatornát vagy az alkalmas szituációt megtalálni arra, hogy kifejezzék az érzéseiket.

A bizonytalanság érzése gyanakvóvá teheti az embert, és ez pedig sajnálatos módon rombolja a kapcsolatot.

Érzelmi és anyagi értelemben is frusztráló a kiszolgáltatottság. Nagyon erősen kötődő nők esetében gyakori, hogy a férfi viselkedésétől, reakcióitól, üzeneteinek stílusától, gyakoriságától teszik függővé a hangulatukat.

De nem kell extrémen erősen kötődni ahhoz, hogy szenvedjünk attól, ha például nincs hír a másik felől, nem ír, vagy flegmán fogalmaz, netán kilépett egy veszekedésből rendes lezárás nélkül.

Egy félbemaradt beszélgetés után is érezheti úgy az ember, hogy kiszolgáltatottá vált, például elárult valamit magáról, az érzéseiről, amire nem kapott megfelelő reakciót.