Tényleg népszokás lett a hűtlenség? Utánajártunk a fő okainak

Írta: ,

A hűség sarkalatos pontja egész életünknek, minden emberi kapcsolatunknak. Az fáj a legjobban, amikor szerelmünk az, aki hűtlenséget követ el. A hűtlenség egy folyamat, a hűség pedig elhatározás. A hűségnek és hűtlenségnek is vannak okai…

A fáradtság csapdája

Élhet meg bárki fáradtabb, húzósabb időszakot, a fontossági listán kissé háttérbe sorolódik a társ, és ez így természetes, sőt, az is természetes, hogy toleranciára vágyunk partnerünktől.

Ám ha mindig a társ van a második vagy sokadik helyen, akkor rossz a prioritási listánk és az időbeosztásunk.

Életünk párja az, aki örök hűséget fogadott nekünk, nem pedig főnökünk, barátaink, éppen ezért nem illik ezzel visszaélni.

Az „örökké együtt” pedig csak akkor élvezetes, ha odafigyelünk egymásra.

Nem mindegy, hogy milyen minőségű kapcsolatba térünk nap mint nap haza, nem mindegy, hogy szenvedve, társas magányban éljük le életünket – félve, hogy a másiknál egyszer elszakadhat a cérna, és kellő erősségű inger hatására akár félre is léphet.

Új „népszokás”: a tiszteletlenség

Talán a félreértelmezett emancipáció az oka, de egyre több nő képtelen tisztelni a férfit, akivel együtt él.

A rajongás és a szépség imádata nem egyenlő a szerelemmel, tehát érdemes valódi, tiszteletre méltó tulajdonságok alapján párt választani - a szerelem mellett.

Nagyban megkönnyíti az életet, mert minden ember „szereti”, elvárja – joggal –, hogy tiszteljék őt, főleg attól, akivel együtt él.

Mindenki vágyik arra, hogy valós értékeit elismerjék. Ez nem azonos a „majomszeretettel”, melyből olyan dicséretek születnek, amiknek kevés a valóságtartalma.

A tiszteletlenség második legveszélyesebb dolog, ami hűtlenséget hozhat magával, törvényszerűen.