A nagy kérdés: Miért nem tudunk szerelmesek lenni?

Dienes Petra
Írta: ,

Rengetegszer olvashatunk arról, hogy milyen a jó szex, vagy hogy mit tegyünk egy jól működő párkapcsolatért. De mi van azokkal kérdésekkel, amik megválaszolatlanul maradnak? Például, hogy miért nem tudsz szerelmes lenni...

Fontos, hogy tisztázd magadban, mire is vágysz pontosan. Ha nem érzed a szíved mélyéről jövő késztetést arra, hogy valóban szerelmes legyél és megnyílj valakinek, akkor a kár azon agyalni, hogy miért nem talál rád a nagy szerelem. Hiszen gondolj csak bele, ha igazából nem vagy nyitott arra, hogy befogadd a szeretetet, akkor ez csak egy meddő próbálkozás, lesz annak ellenére is, hogy sokszor eszedbe jut, milyen jó lenne minden reggel egy pasi mellett ébredni.

Szóval az első lépés mindenképp az, hogy tisztázd magadban, hogy mit is szeretnél igazán. Ha besokalltál a megbízhatatlan férfiaktól és nem mersz őszintén nyitni senki felé, akkor szánj egy kis időt arra, hogy lelkileg megerősödj, egyedül. Ez alatt az idő alatt rá fogsz jönni, hogy mire vagy nyitott, és tisztázhatod azt is, hogy te mit tudsz tiszta szívből nyújtani a jövőbeli partnerednek.

Gondold végig, hogy mi lehet az, amitől egy idő után egyszer csak riadót fújsz. Hiszen ha ezt megfejted, már három lépéssel közelebb kerültél a célhoz.

Emlékezz csak vissza a korábbi esetekre és most próbálj meg arra válaszolni, hogy mi történt akkor, amikor észrevetted, hogy valaki iránt mély érzelmeket táplálsz? Hogyan reagáltál rá? Megijedtél, vagy megpróbáltad magad meggyőzni arról, hogy ez nem is komoly...?

Nagyon fontos, hogy ezeken a kérdéseken végigmenj, és tisztázd magadban őket, mert könnyen szabotálhatnak egy jól induló párkapcsolatot. Hiszen amennyire vágyunk a szerelemre, ugyanannyira félünk is tőle, hogy fájdalommal fog járni. Viszont ha ezeket a gátakat feloldod, akkor könnyebben kezdhetsz bele egy új dologba, félelmek nélkül.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019