Nem érzed, hogy feltétel nélkül szeretnéd? Ez lehet az oka

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Nem érzed, hogy feltétel nélkül szeretnéd? Ez lehet az oka

Kép forrása: vimeo.com

Sajnos sosincs garancia a kapcsolatok alakulására. Még az évtizedekig tartó viszonyokban is jöhet egy olyan pont, amikor a felek végleg eltávolodnak egymástól. Mások „csak” megélnek egy komoly hullámvölgyet, mígnem sikerül helyretenniük az érzelmeiket. De vajon mi lehet az oka annak, ha hirtelen úgy érzed, már nem tudod feltétel nélkül szeretni a kedvesedet?

Nehéz lehet különválasztani magadban, hogy tulajdonképpen a kapcsolatot magát, vagy a barátodat szereted-e. Persze fontos, hogy a kettő harmóniában működjön, de ha inkább a barátod az, aki háttérbe szorul a kérdést illetően, akkor az mindenképpen aggodalomra adhat okot. Miről is van szó?

Az ember társas lény, ezért a többség nem csak szeret kapcsolatban élni, hanem mély igénye is van erre. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy csak azért maradsz-e benne egy kapcsolatban, mert nem akarsz egyedül lenni, vagy, mert nem tudsz boldogan élni a párod nélkül.

Tisztába kell tenned magadban azt is, hogy miről is szól a ragaszkodásod: az adott személy az, aki birtokolja a figyelmedet és a szeretetedet, vagy csak azért vagy a kapcsolatban, mert minden megszokott, működőképes, és mert egyszerűen nem akarod őt átengedni másnak? Utóbbiak nyilván nem számítanak jó jelnek, és okai lehetnek annak, amiért már nem érzel feltétel nélkül szeretetet.

Már nem az van, mint az elején Kép forrása: christinechoi.com

Teljesen természetes, hogy hónapok és évek elteltével már messze nem olyan a kapcsolatotok, mint a kezdetek kezdetén, azonban az az igazság, hogy ez teljesen normális, és elkerülhetetlen. Sokan ezt egyszerűen nem tudják elfogadni, újra azt az izgalmat és szenvedélyt keresik, ami a kapcsolat elején megvolt.

Talán nem tisztáztad magadban, de lehet, hogy ez az oka annak, hogy megváltoztak az érzéseid.

Nevezhetjük megszokásnak, vagy eltávolodásnak, a lényegen nem változtat: arról van szó, hogy már messze nem olyan intenzív a kapcsolatotok, mint régen. A gond abból adódik, ha ez elkezd zavarni, és nem tudsz a jelen örömeire koncentrálni.

Az ismerkedős szakaszon rég túl vagytok, de cserébe olyat kaptok, amire sokan csak vágyakoznak: mély szeretetet, biztos kapcsolatot, stabilitást, tervezhetőséget. Ha nem ezt érzed, akkor sajnos ideje, hogy alaposan elbeszélgessetek egymással.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató