Nem fogod elhinni, miért nem mernek szakítani az emberek egy hosszú párkapcsolat után!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha hosszú kapcsolatokról van szó, akkor az emberek többsége automatikusan összetartó erőnek hiszi az anyagiakat, a közös vállalkozást, vagy éppen az időközben érkezett utódokat. Tény és való, az életek egyre jobban összeszövődnek az évek múlásával, de egy új felmérés alapján messze nem ezek a tényezők számítanak a legerősebb visszatartó erőnek.

Jobb egy rossz kapcsolat, mint a keserű magány?

Rengetegen maradnak benne a kevésbé jól üzemelő kapcsolatukban: már elhalványultak az érzelmek, nem erős a szerelem, esetleg olyan sebek okoznak állandó fájdalmat, amiket nem sikerült megbeszélni. Gyakori, hogy a felek azért ragadnak meg a legkevésbé sem harmonikus párkapcsolatukban, mert iszonyú lemondásokkal kellene számolniuk, ha elválnának. Van, akinek kifejezetten sokat le kellene adnia az életszínvonalából, és ezt a többség addig halasztja, amíg csak lehet.

Kívülről szemlélve egyáltalán nem helyes csak az anyagiak, vagy éppen az üzlet miatt megmaradni egy házasságban, de mindig könnyebb másokról ítélkezni és dönteni, mint a saját életünkről.

A szakértők azonban kíváncsiak voltak arra, vajon tényleg kizárólag a világi dolgok miatt ragadunk-e meg egy-egy rossz kapcsolatban, házasságban, vagy valami más is van-e a háttérben. Még ők is meglepődtek, amikor kiértékelték a beérkezett véleményeket!

Nem a saját jövőnk miatt aggódunk igazán

Nem fogod elhinni, miért nem mernek szakítani az emberek egy hosszú kapcsolat után!

A Utah Egyetem kutatói ötszáz, szakításon gondolkozó férfit és nőt követtek figyelemmel nyolc héten keresztül. Ők mindannyian komoly kapcsolatot készültek lezárni a közeljövőben, és bár egyértelműen rágódtak az anyagiakon, valamint a családot érintő változásokon, legalább annyit agyaltak a leendő ex sorsán.

A kutatás alapján az derült ki, hogy minél inkább önállótlannak tartották a felek a partnerüket, annál jobban féltek meghozni ezt a nagy döntést.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató