A leggyakoribb okok, amiért a férfiak nem mernek közeledni hozzád

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szingli életmód részben divat lett, de nem csak a félig-meddig felhőtlen szabadság miatt választják annyian ezt az életformát. Sőt, sokan nem voksolnak direkt az egyedülállóság mellett, és szeretnének párt találni maguknak, csak ez nem minden esetben megy könnyen. Te is régóta egyedül vagy? Lehet, hogy elköveted az alábbi hibákat, és ezért nem mernek a férfiak közeledni hozzád…

Egy szingli élete csupa pezsgés és jövés-menés, míg egy stabil kapcsolatban élő embernek jóval lazább a napirendje. Nyilván akadnak kivételek, de általánosságban igaz, hogy akinek van partnere, az nem tölti minden estéjét egy szórakozóhelyen, vagy nincs minden napra megbeszélve egy-egy találkája (akár randi, akár baráti összeröffenés).

Ha te is ilyen elfoglalt vagy, akkor egy potenciális jelölt azt érezheti, hogy egyszerűen nem fér bele abba a képbe, amit te elvársz, és nincs is időd rá.

Természetesen nem jó taktika, ha mindig minden programot lemondasz csak azért, hogy a számára megfelelő időpontban találkozzatok. De, ha kéthetente egyszer érsz rá inni vele egy kávét, akkor nem csak azt érezteted, hogy nem fontos, hanem azt is, hogy ez később sem fog változni.

Ki akar ilyen kapcsolatot? Te sem szeretnéd, ha a szerelmedet legfeljebb hétvégén láthatnád, és akkor is csak két program között. Ráadásul a túlzsúfolt heti rend azt is közvetíti, hogy olyan problémáid vannak, amiket megoldás helyett az állandó programáradattal próbálsz elfedni. Egyik sem nyerő!

Túlságosan „rendben vagy” Kép forrása: unsplash.com

A szingliség ellen az egyik alapvető tanács, hogy hozd ki magadból a maximumot, azaz legyél kívül-belül rendben. Egyedülállóság ide, oda, egyes nőknek annyira jól sikerül a maximum teljesítése, hogy bőségesen átlagon felüli külsőre tesznek szert.

Igaz, ez meghozza az önbizalmat, ami iszonyúan fontos a párválasztás során (is), az ellenkező nem tagjait alaposan elbizonytalaníthatja.

Hogy miért? Biztos neked is volt olyan kiszemelted, akivel azért nem történt semmi, mert úgy érezted, labdába se rúghatsz nála. Nos, így van rengeteg potenciális jelölt a túlságosan vonzó nőkkel: félnek a csalódástól, a beégéstől, ezért inkább nem is próbálkoznak. Nem azt mondjuk természetesen, hogy ne érezd jól magadat a bőrödben, és ne legyél vonzó!

De, ha nem csak csinos vagy, hanem hozzá még nagyon kihívóan öltözködsz és viselkedsz is, akkor ne csodálkozz, hogy állandóan olyan pasik találnak meg, akikkel lehetetlen hosszú távon tervezni.