„Nem érdemellek meg” - ezt jelenti igazából

Szirák Viki
Írta: ,

Az elutasítás összes formája rossz érzés, hiszen ki szereti azt hallani, hogy épp az a személy nem akar vele lenni, akit a legjobban szeret? De még indok és indok között is vannak különbségek: annál pedig nincs is dühítőbb, ha még csak nem is tudod, pontosan mit gondol a srác.

Voltál már abban a helyzetben, hogy megismerkedtél valakivel, és szépen lassan beleszerettél? Noha úgy tűnt, ő is viszonozza az érzéseidet, egyszer csak mégis eléd állt azzal, hogy itt a vége: méghozzá azért, mert túl jó vagy hozzá, és ő nem érdemel meg téged. Te meg csak zavarodottan állsz és pislogsz, mert nem érted, ez mégis mit akar jelenteni. Hiszen mindannyian jól tudjuk, hogy ha valakinek komoly érzései vannak, és együtt akar lenni a szerelmével, minden tőle telhetőt el is követ érte.

Szóval, mit is jelent az, hogy túl jó vagy a pasihoz?

A válasz sajnos nagyon egyszerű, de annál fájdalmasabb: ez a könnyebb út számára a lezáráshoz, hiszen nem kell kínos beszélgetésekbe bonyolódnia, sem pedig őszintén megnyílnia előtted. Valószínűleg ezer és egy valódi ok bújhat meg a háttérben, kezdve azzal, hogy nem akar elköteleződni, egészen addig, hogy megismert egy másik lányt - de ezt persze nem árulja el őszintén.

Mert úgy érzi, hogy ezzel az elfogadhatónak tűnő indokkal nem fog megbántani téged, pláne, hogy lényegében azt mondja, igazán csodálatos nő vagy. Ezzel egy baj van: NEM ŐSZINTE.

A gond csak az, hogy abba bele sem gondol a pasi egy ilyen helyzetben, hogy mennyire összezavar téged a kijelentésével. Hiszen egy ilyen válasz hallatán nemhogy nem érzed lezárva a kapcsolatotokat, de még több kérdés merül fel benned.

„Nem érdemellek meg” - ezt jelenti igazából, ha egy pasi ezzel az indokkal szakít veled

Te ijesztetted el? Másba szerelmes? Talán a külsőddel van baja? - ezek biztos, hogy neked is eszedbe jutnak ilyenkor. És azt már megtanulhattuk, hogy lezárás nélkül egyszerűen nem lehet továbblépni még egy kezdetleges kapcsolatból sem: sokan még hónapokkal később is azon tanakodnak, vajon mit csináltak rosszul.

Egy biztos: te semmit sem rontottál el! Mert ha egy srác ezzel a mondattal szakít veled, az azt jelenti, hogy nincs benne elég egyenesség. Egyszerűen nem mer eléd állni a valódi indokkal, aki pedig ebben sem tud őszintén beszélni veled, az a személy a kapcsolatotok alatt sem lenne 100 százalékosan őszinte veled.

Úgyhogy amikor legközelebb hasonló helyzetbe került, egy percig se vádold önmagad, mert a Nagy Ő nem csak tudni fogja, milyen csodálatos vagy, de mindent el is fog követni azért, hogy veled lehessen!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv