A párod nem becsül meg téged, sőt, még kritizál is? Ezt kellene most megtenned

Szirák Viki
Írta: ,

A szerelem vak, így van, hogy hónapok, sőt, valakinek évek kellenek ahhoz, hogy tisztán lásson. Hiába figyelmeztettek a barátaid, lehet, hogy neked sem tűnt fel hosszú ideig, hogy a párod nem megfelelően bánt veled. Ha viszont ráébredtél arra, hogy egyszerűen nem érdemel meg téged, az alábbiakat kell megtenned!

Amikor végre ráébredsz, hogy a férfi, akivel együtt vagy, nem elég jó hozzád, igazi útkereszteződéshez érkeztél. Innentől kezdve már nem vakít el a rózsaszín köd és észreveszed, hogy egyes mondatai mennyire bántóak. Látod, hogy nem értékeli a kedvességeidet, sőt, nem is próbálja meg viszonozni őket. Mintha már nem lennél neki elég fontos. Ez az, amit borzasztóan nehéz elfogadni. Szakértők szerint ilyenkor mégis nagyon sokan megmaradnak a rossz párkapcsolatban, négy fő okból kifolyólag.

1. Félelem - Sokan attól tartanak, hogy a szakítást követően nem fognak találni még egy társat. Tartanak attól, hogy mennyire nehéz az újrakezdés, az első randi, hiszen nincs garancia arra, hogy a különválást követően rögtön rájuk talál a szerelem.

2. Kötődés - A második leggyakoribb ok, ami miatt a felek együtt maradnak. Valójában azonban nem is ehhez a férfihez kötődsz annyira, elvégre nem vagy mellette boldog, sokkal inkább a közös múltatokhoz ragaszkodsz, amibe rengeteg energiát fektettél már.

3. Remény - Rengetegen reménykednek még abban, hogy ezek után vissza lehet fordítani a negatív folyamatokat. Hogy közös munkával meg lehet változtatni a kapcsolatot, és minden olyan lehet, mint régen.

4. Feladás - Mások pedig azért nem lépnek tovább, mert elfáradtak. Elfogyott az energiájuk, nincs erejük már küzdeni, ezért együtt, mégis külön maradnak a párjukkal.

A párod nem becsül meg téged, sőt, még kritizál is? Ezt kellene most megtenned

Pedig valójában onnantól kezdve, hogy rájössz, a párod nem bánik jól veled, és nem is érdemel meg téged, elérkezik a cselekvés ideje. Nem feltétlenül arra gondolunk, hogy össze kell pakolnod a holmidat, és se szó se beszéd elköltözni. A lezárás ugyanis elengedhetetlen, amennyiben a szakítás az egyetlen megoldás.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!