Nehezen találsz párt? Ez az egyszerű ok állhat a háttérben

Írta: ,

A párkeresés minden, csak nem könnyű feladat. Mégsem jön mindenkinek szembe csak úgy váratlanul a nagy Ő. Nekik pedig nincs más lehetőségük, mint megpróbálni rátalálni az igazira. Egyetlen egyszerű ok mégis rendkívüli módon megnehezítheti a dolgokat...

A magány ára Kép forrása: elle.pl

1/5 A magány ára

Egy ideig kifejezetten élvezetes a szinglik élete, olyannyira, hogy sokan komoly kapcsolatokat áldoznak fel a szabadság oltárán csak azért, hogy ismét egyedülállóak legyenek.

Idővel azonban már nem annyira jó magányosnak lenni, legalábbis nem mindenki élvezi a teljes függetlenséget. Az emberek többsége párban szeretne élni, közös sikereket elérni, együtt építeni fel egy életet, és persze családot alapítani.

Azonban minél tovább vársz erre, minél hosszabb ideig vagy egyedülálló, annál nehezebben fogsz váltani és alkalmazkodni az új feledhez.

Márpedig e nélkül aligha lehet sikeres a kapcsolatod. A válasz tehát akár egyszerű is lehet: talán azért vagy szingli, mert túl sokat voltál egyedül?

2/5 Képtelen vagy alkalmazkodni

A kapcsolatok szempontjából kulcsfontosságú a kompromisszumkészség, és ez annál inkább nehezedre válik, minél jobban alkalmazkodtál önálló életviteledhez.

Mit is jelent ez?

Részben személyiségfüggő, mennyire vagy képes együtt élni valakivel, lehet, hogy egyáltalán nem – van ilyen is!

Azonban inkább arról van szó, hogy ha hosszú éveken keresztül önálló életet éltél, magad gondoskodtál mindenről, amire szükséged volt, akkor az életed úgy kerek, ahogy van.

Tudod, hogy képes vagy mindent megoldani, és egész pontosan felépítetted a napjaidat, heteidet. Ehhez képest, ha valaki belép az életedbe, felborul a rend. Még akkor is, ha aktuálisan csupán komolyra fordul a dolog, és egyelőre nincs szó összeköltözésről.

 

Már felépítettél valamit egyedül Kép forrása: happilygrey.com

3/5 Már felépítettél valamit egyedül

Amennyiben éveken át egyedül éltél, egész biztos, hogy le tudsz tenni valamit azt asztalra, elvégre egyáltalán nem könnyű önállóan boldogulni. Talán a karrieredre koncentráltál és lakást vettél, vagy éppen sokat utaztál.

De akkor sincs semmi, ha hónapról hónapra éltél, akkor is bebizonyítottad, hogy egyedül is boldogulsz. Amikor valaki megérkezik az életedbe, felmerül a kérdés: ki változtasson?

Te nyilván nem akarsz, hiszen kényelmes és jó úgy az életed, ahogy van. A saját lakást, albérletet nem szeretnéd feladni, de az is furcsa lenne, ha ő költözne oda hozzád, hiszen akkor kvázi eltartod.

Patthelyzet, és valakinek engednie kell, hogy továbbléphessetek. A kérdés az, erős-e már most annyira a kapcsolatotok, hogy ezt valaki bevállalja?

Gyorsan akarsz mindent Kép forrása: weddingforward.com

4/5 Gyorsan akarsz mindent

Néhány magányosan eltöltött év általában azt is jelenti, hogy egyre jobban szorít az idő – legalábbis akkor, ha szeretnél családot alapítani, esetleg több gyerek is szerepel a jövőbeli terveid között.

Nem könnyű néhány évbe mindent belesűríteni, és ezt mindenki tudja.

Márpedig, ha túlságosan nyomaszt ez az érzés, akkor elkezdesz kapkodni és villámgyorsan szeretnéd minden álmod megvalósítani.

Pedig ez sajnos nem működik. Sőt, a legtöbb férfit el is riasztja, ha túlságosan rámenős vagy, esetleg azonnal komoly dolgokra tereled a szót. Az pedig csak hab a tortán, hogy mindez abszolút zsákbamacska. Persze hosszú távú kapcsolatok esetében is fennáll a válás lehetősége, de nagyobb az esély a szakításra, ha úgy alapítotok családot, hogy szinte egymást sem ismeritek.

5/5 Túl sokat agyalsz a kapcsolatokon

Ha úgy érzed, túl sokat voltál már egyedül, annak több oka is lehet. Általában arról van szó, hogy a nagy Ő-nek hitt valaki mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, vagy egyszerűen nem volt senki, aki ezt a címet megkaphatta volna.

Mindenesetre az biztos, hogy a magány együtt jár azzal, hogy túl sokat agyalsz a kapcsolatokon – és általában legalább ennyit vársz is tőlük.

Ez veszélyes játszma, mert az elején csupán két dolognak kell stimmelnie: a szerelemnek és a kémiának.

Ha ezek megvannak, akkor minden más jönni fog magától, bármennyire is bonyolult az életetek. Egyszerűen azért, mert ha tényleg egymásnak teremtett titeket az ég, akkor minden más háttérbe szorul, legyen szó anyagiakról, távolságról, vagy éppen az egóról.