Emiatt olyan nehéz bizonyos exeket elfelejteni a szakítás után

Szirák Viki
Írta: ,

Ha mentél már keresztül fájdalmas szakításon, pontosan tudod, hogy nincs tökéletes gyógyír az összetört szívre. Egyes kutatások szerint 11 hétbe telik elfelejteni az exet, más felmérések szerint másfél év is lehet ez az időtartam; összességében viszont minden egyénfüggő. Azonban szakértők abban egyetértenek, hogy bizonyos volt partnereket sokkal nehezebb elfelejteni, mint másokat. Erről pedig nem csak a kapcsolatotok tehet, hanem az is, hogy az alábbiak közül mit teszel meg a szakítás után!

Érthető, hogy sok gondolat cikázik a fejedben, és megállás nélkül csak az exedre tudsz koncentrálni. Azonban sokan észre sem veszik, mennyire beleesnek a töprengés gödrébe, és a múlton kezdenek el rágódni. Hogy ha ezt vagy azt másképp csináltad volna, biztosan nem szakítottatok volna - gondolod magadban.

Szakértők szerint viszont ez egyáltalán nem jó ötlet, hiszen azáltal, hogy ez jár a fejedben, újraformálod az emlékeket, és ez az identitásod részévé válik.

Ahelyett, ami tényleg történt (például eltávolodtatok egymástól), azt hiszed, hogy minden a te hibád, mert bizonyos dolgokat másként kellett volna tenned.

Amikor pedig ennyire magadat hibáztatod, sokkal nehezebb továbblépni a szakításból.

A szakítás után szuper dolog, ha a barátaidra tudsz támaszkodni, de sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak azt hallják meg, amit hallani is akarnak. Emiatt pedig nehezebb lesz kiheverni a szakítást!

Például a barátaid eleinte csak arról beszélnek, a srác mennyire nem érdemelt meg téged, és mik azok a dolgok, amiket másképp kellett volna csinálnia.

Te pedig szép lassan elfogadod, hogy igen, a szakítás teljes mértékben az ő hibája volt, és ebben a történetben te vagy az áldozat. Azonban idővel be kell látnod, hogy te is követtél el hibákat, hiszen minden két emberek múlik.

Ez nem csak azért fontos, hogy képes legyél két lábra állni a szakítás után, hanem azért is, hogy a következő kapcsolatodban kamatoztatni tudd a tapasztalataidat.