5 dolog, amit ne várj el a férjedtől, mert sajnos rámehet a házasságod

Szőke Angéla
Írta: ,

Egy házasság egymás szeretetéről és támogatásáról szól – akár abban az esetben, ha társunk nehéz időszakon megy keresztül és mellette kell állnunk, akár akkor, ha egy unalmas munkavacsorára kell mennie és elkísérjük, hogy ne egyedül szenvedjen. Azonban vannak bizonyos dolgok, amiket nem kérhetünk a férjünktől. Előfordul, hogy egy nő tudta nélkül vár el többet a párjától, mint amennyit lehet. Íme öt példa, ami irreális elvárás a férjekkel szemben.

1. Hogy kapcsolatotok minden pillanatára emlékezzen

A nők érzelemdúsabb teremtmények, mint a férfiak, így a megismerkedés pillanatától kezdve a kapcsolat minden fontosabb mozzanatára élénkebben emlékeznek. Míg te fel tudod idézni, hogy az eljegyzésetekkor milyen virágok nyíltak a parkban és hogyan álltak a nap sugarai, addig a férjed jó, ha a dátumra emlékszik. Ez azonban nem azért van, mert nem érdekli a dolog, hanem pusztán azért, mert másképpen vannak „bekötve”, mint mi. A nők ugyanis bizonyítottan jobban fel tudják idézni az érzelmi emlékeket és ez a tulajdonság valószínűleg a gyereknevelésben van segítségünkre.

2. Hogy más ember legyen

Ha hosszabb ideje együtt vagytok, néha óhatatlanul felmerülhet benned a kérdés, hogy miért is mentél hozzá ehhez az emberhez? Azok a dolgok, amiket egykor annyira szerettél a másikban, egy idő után idegesíthetnek, és ez természetes dolog.

Ha a megismerkedéskor odavoltál azért, hogy milyen spontán és kiszámíthatatlan, feleségként az őrületbe kergethet, ha elkésik a vacsoráról, vagy az utolsó pillanatban variálja át a családi programot.

Pedig ez a két tulajdonság bizony többnyire együtt jár. Ilyenkor szintén a kommunikáció a kulcs, amikor higgadtan megbeszélitek, kinek mi a feladata és a személyes felelőssége. Ez konstruktívabb, mint az állandó számonkérés és veszekedés.

3. Hogy válasszon közted és az anyja között

Bármi legyen is a konfliktus az anyóssal, mindenképpen érdemes arra törekedned, hogy megoldjátok. Mégiscsak ő hozta világra és nevelte fel azt az embert, akit szeretsz. Lehet, hogy a „kedves” mama követelőző és undok, de ha nyíltan háborúzol vele, az nemcsak kettőtök között mélyíti el a szakadékot, hanem a férjed és közéd is éket ver, azt pedig nem szabad hagynod. Ha úgy érzed, a helyzet tarthatatlan, akkor se menj neki nyíltan az anyósodnak, hanem négyszemközt, nyugodt körülmények között próbáld meg megbeszélni a férjeddel.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv