Inkább ne válaszolj rögtön a pasinak, ha keres

Nagy Niki
Írta: ,
Inkább ne válaszolj rögtön a pasinak, ha keres

Nagyon taktikázósnak tűnik, és biztosan sokan fel is szisszentetek a cím olvasása közben – tudományos magyarázat van azonban arra, miért nem szabad rögtön visszaírni a srác üzenetére, ha többet is szeretnél tőle, mint egy futó flört!

Spórolj a jutalommal! Kép forrása: bloglovin.com

Az előző kísérletben említett kutyák dopaminszintje (a boldogságért és izgatottságért felelős egyik hormon) az egekbe szökött, ha megnyomhatták a gombot – ugyanez a helyzet akkor is, ha a srác nem tudja, hogy azonnal fogsz-e neki válaszolni vagy sem.

Ilyenkor nem gondolja természetesnek, hogy ráérsz és ott vagy neki, hanem folyton találgatni fog, vajon mit csinálhatsz – csak azért nem írsz vissza, mert elfoglalt vagy, vagy már nem is érdekel annyira az egész.

Persze hülyét ne csinálj belőle, és ha valóban érdekel, mutasd ki – csak ne legyél túlságosan lelkes, mert akkor elnyomod a meglepetés erejét és a vadászösztönt, ami – akárki akármit mond – minden egyes férfiban ott van.

Nem érdemes játszadozni, ugye? Kép forrása: indiaearl.com

Mi, 21. századi modern, független, erős nők nem szeretünk taktikázni – ezt elég biztosan állíthatom, mert rengeteg ilyen lánnyal találkozom nap mint nap.

Nem húzzák a férfiak agyát, nem játsszák meg magukat, ami a szívükön, az a szájukon, nem kell hozzájuk külön szótár.

Egy kapcsolat elején sem játsszák az elérhetetlent, ami jól is van így – kivéve akkor, ha az üzenetváltási technikákról beszélünk. Viselkedéstani kutatások ugyanis bebizonyították, hogy a várakoztatás (az az idegesítő 10-15 perc, amíg bámulod az üzenetét, mert nem akarsz visszaírni rögtön, de nagyon szeretnél hallani már felőle) igenis bejön – sokkal erősebbnek, elfoglaltabbnak és függetlenebbnek tűnsz, ha nem lógsz folyton a Facebook Messengeren.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!