Ezt a négy dolgot inkább ne meséld el a jelenlegi pasidnak az exedről

Szirák Viki
Írta: ,
Ezt a négy dolgot inkább ne meséld el a jelenlegi pasidnak az exedről

Kép forrása: freepik

Egy korábbi cikkünkben már megírtuk, melyek azok a dolgok, amiket érdemes elmesélned a jelenlegi pasidnak az exedről, de azért vannak olyan témák is, amelyeket a harmónia érdekében jobb, ha elkerülsz. Természetesen az őszinteség elengedhetetlen, de az alábbi négy dologról nem muszáj mesélned a párodnak!

Nem baj, ha futólag megemlíted, hogy viszonylag hosszabb időbe telt tovább lépned, de azt az infót már inkább tartsd meg magadnak, mennyire törte össze a szíved a régi szerelmed.

Mindenki jól tudja, hogy egy szakítás megviseli az embert, de valószínűleg arra már nem kíváncsi a pasid, hogy milyen nagyon fájdalmas volt ez számodra.

Tévesen akár azt is gondolhatja, hogy még mindig nem léptél túl az exeden, pláne ha mindezt nagy beleéléssel meséled el neki.

Fordított helyzetben valószínűleg neked is nehéz lenne azt hallgatnod, hogy a szerelmed milyen hosszú ideig heverte ki a csalódást, így jobb, ha nem mész bele a részletekbe.

Semmiképpen se beszélj a jelenlegi pasidnak arról, hogy az exednek milyen volt az anyagi helyzete; maximum futólag annyit említhetsz meg, hogy mivel foglalkozik a srác (már ha szóba jön egyáltalán).

A pénzügyi dolgok egyébként is kényes témának számítanak a párkapcsolatokban, de ha arról mesélsz neki, hogy a régi szerelmed milyen sokat keresett, és hogy hova vitt el téged nyaralni, előbb-utóbb kisebbségi érzése támadhat.

Még akkor is, ha ő sem keres rosszul.

Automatikusan azt kezdheti gondolni, hogy ő nem elég jó neked, más színvonalhoz szoktál hozzá, ami idővel rejtett feszültséghez, vitákhoz, a későbbiekben pedig szakításhoz is vezethet.

Egyáltalán nem lényeges kettőtökre nézve, hogy az ilyenek szóba jöjjenek!