Miért ne fusson egy nő soha egy pasi után? Evolúciós okai is vannak

Szőke Angéla
Írta: ,
Miért ne fusson egy nő soha egy pasi után? Evolúciós okai is vannak

Kép forrása: Vadmary/depositphotos.com

Mindannyiunk életében van – vagy remélhetőleg csak volt – egy olyan srác, aki darabokra törte a szívünket újra és újra, mi pedig újra és újra megengedtük ezt neki. Pedig az evolúció azt diktálja, hogy a férfi fusson a nők után, nem pedig fordítva, és ez nem véletlenül van így! A természetben a hímek feladata, hogy annyi nőstényt „cserkésszenek be”, amennyit csak tudnak, hiszen céljuk, hogy minél több életképes utódot hozzanak világra. Míg a nők feladata az, hogy a potenciális kérők közül a legmegfelelőbbet válasszák ki, akitől életerős utódra számíthatnak. Hölgyeim, ha ez nem lenne elég, íme még pár indok, amiért ideje elengedni azt úriembert, akit hiába ostromlunk, nem akar kötélnek állni.

1. Feleslegesen erőlködsz

Az előbb említett evolúciós okok miatt a férfiak – velünk ellentétben – nem hajlamosak arra, hogy „fárasszák” a lányokat, mielőtt összejönnek velük. Ez ugyanis a nők dolga. Ha az illető nem mutat érdeklődést, vagy mutat, de nem egyértelműen, akkor nem szabad tovább futni utána. Ha egy csábos pillantásnál többet pazaroltunk rá, már túl sokat is tettünk az ügy érdekében, hiszen a fiúk egyetlen pillantásból is értenek ám. 

Hiába nagy a kísértés, hiába néz ki nagyon jól, engedjük el, hiszen csak magunkat fogjuk egyre méltatlanabb helyzetbe hozni.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!