3 játék, amit a nárcisztikus személyiségű férfiak játszanak egy kapcsolatban

Szirák Viki
Írta: ,
3 játék, amit a nárcisztikus személyiségű férfiak játszanak egy kapcsolatban

Kép forrása: pexels.com

Szerencsére rengeteg klassz férfival találkozhatsz az életed során, akik mellett megtalálhatod a boldogságot. Azonban sajnos mindig voltak és mindig lesznek nárcisztikus személyiségű emberek, akik önző módon viselkednek, és a kapcsolatukban csakis magukkal foglalkoznak. A jeleket sokszor ügyesen elrejtik, épp ezért kell odafigyelned arra, vajon a pasi játssza-e veled az alábbi három „játékot".

1. Hibáztatás

A szavak sokszor mély sebet ejtenek az ember lelkén, ezért biztosan te is igyekszel óvatosan megfogalmazni a mondataidat. Nem dobálózol a bántó kifejezésekkel egy vita során, mert tudod, hogy van, amikor egy bocsánatkéréssel nem oldódik meg a helyzet.

Aki azonban nárcisztikus személyiséggel rendelkezik, ezzel egy percig sem foglalkozik. Hajlamos arra, hogy téged hibáztasson mindenért, ami problémaként merül fel a kapcsolatotokban, hogy a végén ő legyen az áldozat, és te töltsd be a gonosztevő szerepét. Sőt, a legrosszabb, hogy ezt a közös barátaitok előtt is ügyesen előadja.

Ez a személy komoly önbizalomhiánnyal küzd, amit sosem fog beismerni, így azzal kompenzál, hogy mások hibáit emeli ki.

A mérgező szavakkal pedig elindít egy játékot, aminek senki sem lesz a nyertese. Figyeld meg, hogy a viták során hogyan reagál a párod. Ha mindig meg akarja magyarázni, miért neki van igaza, és miért te hibáztál (már megint), érdemes óvatosabbnak lenned az érzelmeiddel.

2. Megszégyenítés

Mindannyian felismerjük azt, amikor valaki megpróbál megszégyeníteni minket. De van, amikor egy nárcisztikus ember ezt olyan ügyesen teszi, hogy észre sem veszed, mit csinál; csak kellemetlenül érzed magad mellette. Például megjegyzi, hogy felszedtél magadra pár kilót, és ebben a ruhában nagyon látszik – de állítása szerint mindezt csak azért közli veled, mert nem akarja, hogy kínos helyzetbe kerülj mások előtt. Vagy amikor rossz kedve van, már arra is képes megjegyzést tenni, ahogy lélegzel vagy eszel.

Aki ezt a játékot űzi, nagy valószínűséggel kapcsolatfüggő. Nem hisz magában, és szüksége van egy társra, aki mellette van. De közben fél attól, hogy elveszít téged, így azzal próbál kicsit magához láncolni, hogy manipulál, lerombolja az önbizalmadat, és azt érezteti veled, hogy nála jobbat úgysem találnál. A lelke megnyugszik, mert vele vagy, sőt, az önbizalmad lecsökkenése miatt még jobban is érzi magát.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!