Nagyon nem tesz jót, ha az exed után kémkedsz Facebookon

Nagy Niki
Írta: ,
Nagyon nem tesz jót, ha az exed után kémkedsz Facebookon

Na jó, valószínűleg ez a kijelentés senkit nem ér meglepetésként – egy összetört szívű leányzó sem gondolja, hogy jót tesz a lelkének, ha megnézi, mit művel mostanában az egykor szeretett férfi. Most már azonban tudományos tanulmányok is vannak arról, mennyire depissé és szorongóvá tesz, ha gyakran kattintgatsz az ex profiljára.

Ismerős a szituáció? Kép forrása: flickr.com

Reggel, az első kávét iszogatva fellépsz Facebookra, és megpillantod azt a drága férfit, egy alig ismerősöd posztjában taggelve.

Eszedbe jut, hogy pár napja már nem nézted meg, mit csinál (a gyógyulás első fázisa, ugye), ezért gyorsan rákattintasz a profiljára – és még akkor is, ha nem csinál semmi durvát, megint visszakerülsz abba a sötét, kietlen gödörbe, amiben szakítás után árválkodtál, és megint rossz kedved lesz, csak mert rá gondoltál.

Töröld ki teljesen! Kép forrása: lovethispic.com

A Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint azok, akik gyakran nézegették az exet Facebookon (sőt, azok is, akik nem szívesen törölték az ismerőseik közül), sokkal depressziósabbak lettek, és kevésbé tudták elengedni a kapcsolatot, mint azok, akik kicsit leszálltak a közösségi médiáról.

Valójában ez nem túl nagy meglepetés: így folyton feltéped a régi sebeket, és nem tudsz gyógyulni, amire pedig nagy szükséged van.