5 ok, amiért nagyon sokan benne maradnak egy rossz kapcsolatban

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 ok, amiért nagyon sokan benne maradnak egy rossz kapcsolatban

Minden szerelem más és más – egyes kapcsolatok viszont úgy haldokolnak, hogy abból kívülről az égvilágon semmi sem látszik. De milyen okok állhatnak a háttérben, ha képtelen vagy szabadulni egy igazán rossz kapcsolatból?

Csak a jóra emlékezel Kép forrása: tumblr, 500-daysofart

A legtöbb nő hajlamos csak és kizárólag a jó dolgokhoz ragaszkodni, holott a kapcsolata már réges-régen tönkrement. Furcsa ellentéte ez annak a megállapításnak, mely szerint a gyengébbik nem jóval tovább és sokkal mélyebben őrzi magában a sérelmeit!

Mégis, azt a kapcsolatot, amit már csak az emlékek tartanak életben, nem igazán érdemes túl sokáig fenntartani. Az persze természetes folyamat hogy, időnként kicsit eltávolodtok egymástól. A kérdés az, hogy képesek vagytok-e ezt felismerni, tenni ellene, vagy lehúztok még néhány évet egymás mellett úgy, hogy teljesen kihűltek köztetek az érzelmek…

Miért ne maradj benne? Igaz, hogy a vad, lángoló szerelem nem tartható fenn örökre, de nem mindegy, mi váltja fel: tisztelet, szeretet, törődés, vagy éppen mérhetetlen unalom?

Se vele, se nélküle nem megy Kép forrása: Mark Harless

Tipikus példája a kapcsolatfüggőségnek és valamilyen szinten az akaratgyengeségnek is, ha egy igazi se veled, se nélküled kapcsolatban élsz – akár évek óta. Minden viszonyban vannak hullámvölgyek, nehézségek, egyesek pedig ezt kisebb-nagyobb szünetekkel próbálják orvosolni.

Alkalmanként persze kifejezetten jót is tehet, ha hagytok magatoknak időt, és átgondoljátok azt, mit szeretnétek, de ha minden második héten, nagy sírás-rívás közepette szakítotok, az már egyáltalán nem egy érett kapcsolat jellemzője.

Miért ne maradj benne? Mert ha igazán szeretnéd, el sem tudnád képzelni nélküle az életedet, azt pedig főleg nem, hogy rendszeresen megbántsd a felváltva kezdeményezett szakításokkal.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?