Mikor tud működni a nagy korkülönbség? Ezek lehetnek az előnyök

Mikor tud működni a nagy korkülönbség? Ezek lehetnek az előnyök

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mikor tud működni a nagy korkülönbség? Ezek lehetnek az előnyök

A korkülönbséget illetően rengeteg kérdés felmerül az emberekben. Nem túl sok, vagy éppen nem túl kevés az évek száma egy komoly kapcsolathoz? Csak igen ritka, hogy egy páros között alig van korbeli különbség, ami nem feltétlenül baj: minden plusz és mínusz év tanítani tud.

Azonos korosztály

Ha megközelítőleg egyidősek vagytok, tehát legfeljebb két-három év van köztetek, akkor az kamaszkorban jóval problémásabb lehet, mint felnőttként. 
Mivel a fiúk később érnek, sokszor kevésnek bizonyul a minimális korkülönbség, legalábbis akkor, ha a frissen érett hölgy már többre vágyik a kézfogásnál. 
Ahogy minden korosztályban, úgy ebben az esetben is akadnak olyan fiúk, akik érettebbnek bizonyulnak a koruknál, de ez a ritkább, nagy általánosságban a kamasz lányok a fiatal srácokban csak elvétve találják meg azt, amit keresnek. 
Ezért hozzák a szívbajt a szüleikre, amikor beállítanak egy huszonéves sráccal…

Milyen előnyei vannak?

Fiatalon is sok előnye van, ha a sors egy tapasztalt férfit rendel mellénk, akkor is, ha ezt a legtöbb szülő nem nézi jó szemmel. 
Felnőttként annál több a pozitív kimenetel, hiszen harminc fele még a később érő férfiak is többségükben megnyugszanak, családra, komoly kapcsolatra vágynak, így a korban velük egyidős nőkkel tökéletes párost alkothatnak. 
Később sincs ez másként, csupán akkor már más előnyök kerülnek előtérbe, elvégre nem mindegy, mekkora az esélye annak, hogy az egyik félnek jóval előbb kell búcsúznia a kapcsolatától, vagy komoly betegségben szenvedő partnerét kell napról napra támogatnia.

Idősebb férfi

Ez a leggyakoribb felállás a párkapcsolatokat illetően, ahogy írtuk, az ok főleg a férfiak érettségének késedelme
A kamaszlányok sokszor szóba sem állnak a saját korosztályukkal, főleg azért, mert aktuálisan azokat sokkal jobban lekötik a számítógépes játékok és a sport, miközben a fiatal hölgyek ennél jóval komolyabbra, érzelmekre, párkapcsolatra vágynak
Ez a beidegződés gyakran később is megmarad, csupán akkor már sokkal inkább az egzisztenciális szempontok kerülnek előtérbe. Bár az ugyancsak tény, hogy gyakran az adott korosztály hiába idősebb, teljesen komolytalannak bizonyul, amikor tartalmas kapcsolatról lenne szó…

Milyen előnyei vannak?

Az idősebb, tapasztaltabb férfiak olyan testi és lelki pluszt adhatnak, amit aligha pótolhatnak fiatalabb társaik. 

Egy bizonyos kor után fontossá válik számukra, hogy elérjenek arra a szintre, ami során biztosítani tudják leendő családjuk életét, ezzel pedig megteremtik a nők számára oly fontos biztonságérzetet. 
Ennek az előnynek persze hátránya is van, ami főleg tíz-tizenöt éves korkülönbség során mutatkozik meg. 
A nők élvezik a biztos kapcsolatot, az elért életszínvonalat, ugyanakkor idővel felszínre buknak a problémák: a férfi talán idejekorán gyermeket szeretne, ragaszkodik a saját életritmusához, kevésbé aktív a magánéletben és az ágyban. 
Ezek mind-mind komoly problémaforrások, amik a korkülönbséggel egyenes arányban nőhetnek.

Fiatalabb férfi

Nem túl gyakori ez a felállás, az érettségi szempontokat félretéve a társadalmi nyomás miatt sem. 
Míg a férfiak többségére valódi Adoniszként, a szerencse megtestesítőjeként tekintenek, ha jó pár évvel fiatalabb nőt fognak maguk mellé, addig a nőket egyenesen lenézik, gyerekesnek tartják, ha hajlandóak szóba állni a fiatalabb férfiakkal. 
Való igaz, ez a felállás ritkán működik, és általában a karrierista, önálló életet felépítő, sikeres nőkre jellemző, hogy megengedhetik maguknak a fiatalabb korosztályt, így még egy „negatív” támadási pontot biztosítanak irigylőik számára.

Milyen előnyei vannak?

Szemben az idősebb férfiakkal, a fiatalok alakíthatóak, bármilyen csúnyán hangzik, stílusuk az egyéni igények szerint formálható. (Sokszor az idős férfiak éppen ezt teszik a fiatal hölgyekkel, így működik a dolog oda-vissza.) 
A fiatal srácok energikusak, pörgősek, megfiatalítják a nőt, nagy eséllyel eleve azok a hölgyek voksolnak mellettük, akik éppen erre az életstílusra vágynak. Egy fiatalabb férfi kitartóbb, törekvőbb és odaadóbb tud lenni, ha a nőnek van elég türelme a megszelídítésre. 
Ugyanakkor tény, hogy itt is problémás lehet a túl nagy korkülönbség, hiszen ha félig-meddig gyerek a párod, akkor nem tudsz rá családapaként tekinteni, márpedig ez komoly gondot okozhat, amikor szeretnél előrelépni.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!