Mutasd meg, hogyan kell bánni egy nővel!

Jankovics Anna
Írta: ,
Mutasd meg, hogyan kell bánni egy nővel!

Ész nélkül szükséges szeretni, és ésszel szükséges uralkodni rajta. Ezek az én tapasztalataim, és valószínűleg sok nő felszisszen az ,,uralkodás”-on, mint negatív érzületű szón. Az uralkodás nem teljhatalmat és kiszolgáltatottságot jelent, hanem azt, hogy jól tudunk kezelni dolgokat. Ez pedig, a férfi-nő kapcsolat összefüggésében nagyon aktuális manapság. Egyéb iránt, a nőt nem megérteni kell, hanem szeretni.

Tiszteld a női természet sajátosságait!

Müller Péter mondta egyszer azt: ha mosómedvét veszel feleségül, akkor is fog mosni, ha te megtiltod neki, csak akkor titokban.

Jellemzően a nő néha szélsőséges érzelmekkel bombázza környezetét – ennek oka az, hogy sokkal(!) több dolgot lát, érez meg a világban, a környezetével kapcsolatban, melyek mind hatnak rá. Ha ezeket nem tudja feldolgozni, nem tud beszélni róluk valakivel, egy idő után kiborul. Ezen felül el kell fogadni, hogy a nő hormonjai, életének aktív időszakában folyamatosan változnak, ahogy hangulata is, amit tudni kell kezelni, nem csak neki, hanem a férfinak is.

A család feje a férfi

A nő, akármennyire is nem tetszik neki, nem arra van biológiailag, érzelmileg teremtve, hogy akkora felelősséget cipeljen a vállán egy életen keresztül, mint a férfi. A nőnek is nagy a felelőssége, csak másmilyen. A nagy döntéseket ott hozza, ott vállalja értük a felelősséget, ami az ő ,,szakterülete”, amire kódolva van. Ez pedig a család összetartása, a gyerekek nevelése. Sok emancipált nő nem is sejti, hogy attól boldogtalan, hogy agyon nyomja őt a felelősség. 

A háztartás a nőé

Férfiak, figyelem! Nem biztos, hogy úgy kell háztartást vezetni egy nőnek, ahogy azt elvárják tőle, ezért ne akard rákényszeríteni a szülődtől tanultakat. Az egy másik család volt, ahogy ez is egy másik, ahol a férfi és nő személyisége szerint fog alakulni minden családi szokás.

Tehát, ha a feleség művészlélek, másodlagos lesz a mosogatás, viszont olyan csicsás tortát csinál majd, aminek csodájára járnak. A pénz beosztását közösen kell megoldani, de napi kiadásokat, a tervezést – vagy improvizálást – hagyjuk a nőre. Viccesen úgy mondanám: attól, hogy sokat beszél, még nem megbízhatatlan. Egy nőnek mindennel el kell tudni számolni férje felé – ha tetszik, hanem, és természetesen ez visszafelé is így helyes – ám óvakodni kell a számonkéréstől.

A havi ciklus rémálma

Ez nem csak a férfiaknak rémálom, hanem a nőknek is. Csak nem beszélnek az ezzel járó problémákról – tisztában vannak vele a nők, hogy nehéz ilyenkor a férfiaknak ,,elviselni” őket. És itt a lényeg.

Nem elviselni kell ilyenkor egy nőt, hanem támogatni, megérteni, sőt, kényeztetni – és szeretni, feltétel nélkül. Ilyenkor a ,,normális” élet csak a férfi intelligenciáján, okosságán múlik. Ahogy ,,önfeláldozásán” is, mert ilyenkor mindenki sokkal jobban jön ki a dologból, ha a férfi, úgymond, ,,hagyja magát kivégezni”. A nők attól borulnak ki ilyenkor a legjobban, amikor a férfi becsmérlő szavakat mond: Ja persze, már megint meg van neki.

Bánj úgy a hétköznapokban a nővel, ahogy más nőkkel!

Amikor a férfi más nővel kedvesen beszél, a nőnek az a baja, hogy a másik nő több tiszteletet kap, mint ő, aki mos, főz, takarít rá. Ezt pedig megaláztatásként veszi. Tehát, mindig udvariasnak kell lenni a feleséggel, pont úgy, mint a többi nővel.

Azzal sincsen probléma, ha egy férfi megnézi a nőket. Ám ezt ne a feleség oldalán tegye, hanem akkor, amikor nem látja. Ugyanis, ezt úgy éli meg a nő, hogy ő egy ,,vén csataló”, nem elég jó a férfinak, még jobban meg kell felelnie neki.

Ezért más nőre elismerően pillantani is megalázó a feleség oldalán. Az pedig alap, hogy meg kell várni vacsoránál azt, hogy a nő is leüljön az asztalhoz, hiszen nem azt kell vele éreztetni, hogy cseléd.

Az női nem gyengéje az erénye is egyben

A nő csacsog – és lehet, hogy sokszor butaságot. Ezt meg lehet élni úgy is, hogy milyen bájos, de úgy is, hogy bosszantó a butasága. A nőt érdekli a divat. Ezt meg lehet élni úgy is, hogy mennyi minden érdekli, jó tanácsokat tud adni majd, de úgy is, hogy értelméből ennyire futja, feleslegesen pazarolja vele az időt. A nők egy része nem vezet jól. Hát, tanítsd meg vezetni. Felvesz olyan cipőt, amiben fáj a lába, és a macskakövön nem tud menni, csak tipegni.

Tudd, hogy ezt érted teszi. A nő késik néha. Miért? Mert nem találta a megfelelő púdert, parfümöt, amit azért használ, hogy neked, a férfinak tetsszen. A nő néha nem logikus – ez viszont nem igaz. Egyszerűen csak másképp gondolkozik a férfi, és másként a nő. Ezen felül a nőnek jobb a beleérző képessége, ami mellőzi a logikát, de attól még működik.

A nő és a férfi sokat tanulhat egymástól. Leginkább a kezdeti időszakban, hiszen akkor még ott van katalizátorként az újdonság, a lángoló szerelem, a lojalitás. Fontos, hogy a nő és a férfi ki tudja egészíteni egymást, tanuljanak egymástól, de leginkább az a fontos, hogy megtanulják egymást.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?