5 dolog, amit érdemes átgondolnod, mielőtt összejönnél egy munkatársaddal

Szőke Angéla
Írta: ,

Kivel ne fordult volna már elő, hogy megtetszett neki egy kollégája? Életünk egyharmadát a munkahelyünkön töltjük, így szinte természetes, hogy az utunkba kerül egy olyan munkatárs, akivel – ha engedünk érzelmeinknek – több is kialakul köztünk, mint munkakapcsolat. Te lőttél már házinyúlra? Lehet pár előnye, de a hátránya kétségtelenül több. Hogy ezt hogyan kezeled, az csak rajtad múlik, de mielőtt jobban belebonyolódnál egy ilyen kapcsolatba, érdemes fontolóra venni az alábbi tanácsokat.

Hányszor találkozol vele naponta?

Ha egy nagy irodaépületben dolgoztok és csak annyit érintkeztek, hogy olykor elhaladtok egymás mellett a folyosón, vagy összefuttok az étkezőben, nem kell különösebben aggódni, hiszen nem találkoztok gyakran. Azonban ha egy helyiségben vagytok összezárva egész nap, az akkor is rossz lehet, ha összejöttök - hiszen nem ideális napi csaknem 24 órát együtt tölteni a párunkkal -, és akkor meg pláne, ha szétmentek. 

A románc elején izgalmas lehet a párunkat munkaidőben is látni, de egy idő után az állandó együttlét nagyon megterheli a kapcsolatot. Ha pedig szakításra kerül a sor, a munkahely pokollá válik.  

Ki kinek a felettese?

Munkahelyen belül párt választani már önmagában komplikált helyzet akkor is, ha ugyanolyan szintű pozícióban dolgozunk, nem beszélve arról, ha az egyik fél főnöke a másiknak. A felettesnek nehéz lesz elvonatkoztatnia a románctól és nem előnyben részesíteni szeretőjét, illetve ha szakításra kerül a sor, visszaélhet hatalmával. Nem véletlenül fordul elő, hogy bizonyos cégek nem is engedélyezik a kollegiális románcot, így előtte ajánlatos utánanéznünk, érdemes-e kockáztatnunk az állásunkat egy futó kalandért.

Hogyan szoktál szakítani?

Felnőttek vagyunk – szokták mondani ilyenkor a párok, és amikor még tart a rózsaszín szemüveges időszak egy kapcsolat elején, könnyen beszélnek. Azonban intelligens felnőttek ide vagy oda, hányszor láttunk már botrányos szakítást vagy válást a közvetlen környezetünkben, ahol a végén mindkét fél teljesen kivetkőzött magából és pitiáner módon viselkedett? A szívfájdalom sajnos mindig a legrosszabbat hozza ki az emberből, főleg, ha újdonsült exével továbbra is össze kell futnia a munkahelyén minden nap.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv