A munkahelyetekből kiderül, mekkora eséllyel fogtok elválni

Szirák Viki
Írta: ,
A munkahelyetekből kiderül, mekkora eséllyel fogtok elválni

Kép forrása: bnenin/depositphotos.com

Ha jobban belegondolsz, napi szinten több időt töltesz a munkahelyeden, mint otthon a családoddal. Amikor pedig a karriered rendkívül fontos számodra, sokat túlórázol, esetleg hétvégén is dolgozol, bizony nem egyszerű fenntartani egy boldog házasságot is. A statisztikák szerint pedig azok, akik az alábbi munkaterületeken dolgoznak, nagyobb eséllyel is fognak elválni.

Mielőtt kifejtetnénk, pontosan mely karrierekről van szó, érdemes egy kicsit közelebbről megvizsgálni a statisztikát.

A kutatók szerint ugyanis, amikor egy munkahelyen több olyan ellenkező nemű személy is dolgozik, akik potenciális partnerek lehetnek, az emberek nehezebben maradnak hűségesek.

Amikor pedig ezekkel az emberekkel dolgoznak együtt közvetlenül, közösen oldanak meg problémákat, olyannyira közel kerülhetnek egymáshoz, hogy egy idő után románc szövődik közöttük.

Ezért sajnos a legtöbb munka okozta válás nem azért van, mert a felek túl sok időt töltenek az irodában, hanem azért, mert közben egy kollégával félrelépnek. Az eredmények szerint pedig azok, akik a legnagyobb eséllyel esnek bele ebbe a halmazba, a következő szakmában dolgoznak.

A munkahelyetekből kiderül, mekkora eséllyel fogtok elválni

1. A kutatás szerint a legnagyobb válási arány a táncosok és koreográfusok körében volt. Ők azok, akiknek közel a fele elhagyja a párját, mert megismer valakit a munkahelyén. Közeli kapcsolatba kerülnek azokkal, akikkel együtt dolgoznak, a mozgás és a közös élmények pedig összekovácsolják őket.

2. Őket követték a pultosok a statisztikában, nem sok különbséggel. Ezek a személyek ugyanis munkájuk során számtalan nővel és férfivel találkoznak, gyakrabban flörtölnek, és emiatt sajnos hajlamosabbak a hűtlenségre is, mert azt látják, hogy több a lehetőségük az ismerkedésre. Ez az oka annak, hogy a legtöbb éjszakai szórakozóhelyen dolgozó személy egyedülálló az esetek többségében.

3. Talán nem is gondolnád, de a harmadik helyet a masszázs terapeuták, masszőrök szerezték meg. Ők azok, akik munkájuk során nem csak fizikailag érintkeznek a vendégekkel, de közben beszélgetésbe elegyednek, és jobban megismerik egymást.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba