5 munka, amiben sajnos nagyobb a válás esélye

Szirák Viki
Írta: ,
5 munka, amiben sajnos nagyobb a válás esélye

Kép forrása: nenetus/depositphotos.com

Egy statisztika szerint a válásokhoz nagy köze lehet annak, hogy te vagy a párod milyen munkát űztök. Sok esetben az áll a háttérben, hogy a hosszú munkaórák miatt nincs időtök egymásra, máskor pedig a rengeteg új ismeretség vezethet megcsaláshoz. Akárhogy is, a kutatók szerint aki az alábbi 5 munkát végzi, nagyobb eséllyel válik el.

Pultos Kép forrása: pexels.com

A pultosok esetében ugyancsak magas a válási arány, hiszen 52,7%-os gyakorisággal kerül sor erre azon házaspároknál, ahol az egyik fél ilyen munkát űz.

Valószínűleg hasonló okok vezetnek ehhez, mint a játékvezetőknél, hiszen egy ilyen környezetben nagy esély nyílik az ismerkedésre.

Az alkohol, a mámoros hangulat pedig sok esetben megnehezíti azt, hogy ellenálljanak a kísértésnek, és sokan egy új kapcsolat miatt hagyják ott az éppen aktuálisat.

Összességében tehát azok a munkák, ahol van lehetőség ismerkedni, és sok utazást, távollétet igényel, nem túl szerencsés a hosszú házasságok szempontjából.

De a felmérésből az is kiderült, hogy az építészek, mérnökök rendelkeznek a legkisebb válási aránnyal, mivel nem kell túl sokat utazniuk, és az építkezéseken sem szükséges mindig jelen lenniük.

Azt is kiderítették, hogy a magasabb fizetés mellett kisebb az esély a válásra, de ugyanakkor nem ez az elsődleges ok, amiért a párok együtt maradnak.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató