Most nem tűnik nagy dolognak, de később rámehet a kapcsolatod: ezekre figyelj oda!

Írta: ,

Ha két ember igazán szereti egymást, sok mindent meg tudnak oldani. Bár az alábbi helyzetek elsőre talán nem is tűnhetnek komoly különbségnek, hosszú távon a legerősebb szerelmet is próbára tehetik, ezért mindenképpen érdemes – legalábbis – beszélni róluk.

Gyerekkérdés Kép forrása: babynameslog.com

1/5 Gyerekkérdés

Nem tűnhet nagy dolognak mondjuk a 20-as éveid elején, vagy amikor még nem tervezel megállapodni. Egy olyan kapcsolatban azonban, amit mindketten hosszú távon képzeltek el, komoly problémát okozhat, ha egyikőtök nem szeretne szülővé válni – vagy esetleg sokkal később tervezi azt – míg a másik már bármit megadna egy gyerekért.

Ha egyikőtök apró családban gondolkodik, egy, vagy esetleg két gyerekkel, míg a másik gyerekzsivajtól hangos háztartásról álmodik, az szintén gondot okozhat. A szülőséggel kapcsolatos attitűd persze változhat, de nem biztos, hogy érdemes arra alapozni egy kapcsolatot, hogy a másik majd csak megváltozik idővel.

Bulizás vs. kanapé Kép forrása: urbanoutfitters.com

2/5 Bulizás vs. kanapé

Csak azért, mert egy párt alkottok, még nem vagytok összenőve, de valószínűleg vagytok annyira rugalmasak, hogy hajlandóak vagytok néha kimozdulni a másik kedvéért, vagy épp eltölteni egy összebújós estét a kanapén, míg a haverjaitok a szombat éjszakát róják.

Sőt azzal sincs semmi baj, ha egyikőtök egy buliban ereszti ki a gőzt, míg a másik házhoz rendelt kaját eszik a takaró alatt, miközben a kedvenc sorozatát nézi.

De ha ez minden egyes hétvégén így alakul, és szinte képtelenek vagytok olyan közös programot szervezni, amit mindkettőtök egyformán élvez, akkor az hosszabb távon meg fogja mérgezni a boldogságotokat.

Drasztikusan eltérő libidó Kép forrása: tumblr, ourspacebetween

3/5 Drasztikusan eltérő libidó

Oké, oké, tudjuk, hogy a szexmániás csaj és a könyveinek élő geek románca valószínűleg az egyik leggyakrabban feldolgozott romkomos toposz, de attól még nem feltétlenül működik a dolog a valóságban is. Távol álljon tőlünk, hogy azt mondjuk, hogy a szex a legfontosabb dolog egy kapcsolatban, de azért a többségnek elég fontos.

Legalábbis abban az értelemben, hogy ha nagyon mások az igények, akkor ebből azért elég sok konfliktus születhet. Nem biztos, hogy egy megcsalás, vagy máshol keresett kielégülés okozza majd a kapcsolat végét, de ha az egyikőtök állandóan elutasítva, a másik pedig folyton nyaggatva érzi magát, akkor az idővel visszaüthet más területeken is.

Vallási/politikai nézetek Kép forrása: nicolefranzen.blogspot.hu

4/5 Vallási/politikai nézetek

Alapvetően nem kellene, hogy ideológiák döntsék el, kit szeretünk, de lássuk be: az, hogy miben hiszünk, nagyban meghatározza, hogy bizonyos dolgokról mit gondolunk, vagy mit mennyire tartunk fontosnak.

Egy jó ideig lehet lábujjhegyen járni a téma körül, de legkésőbb a gyereknevelés kapcsán fel fognak merülni ezek a különbségek.

Lehet persze együtt élni velük, de nem árt, ha óvatoskodás helyett megbeszélitek, mit is gondoltok ezekről a kérdésekről.

Korábbi kapcsolatok Kép forrása: tumblr, macadameia

5/5 Korábbi kapcsolatok

Egyszerű megoldásnak tűnik azt mondani, hogy tiszta lappal kezdünk egy új kapcsolatot, és valahol ez is a helyes hozzáállás. De azért itt is az ésszerűség szabályai számítanak. Ha valaki notórius megcsaló, vagy minden egyes alkalommal kiugrott a kapcsolatából, amikor az komolyabbra fordult volna, akkor viszonylag kicsit az esélye annak, hogy ez éppen most fog megváltozni.

Persze, ha te hiszel a szerelmetek erejében, és abban, hogy ami köztetek van, tényleg más lesz, akkor adhatsz egy esélyt a dolognak, de a rózsaszín felhő mögött érdemes azért tisztában lenni a kockázatokkal, és nem csak szívvel, ésszel is meghozni a döntésedet.