5 mondat, ami lassan és észrevétlenül megmérgezi a párkapcsolatodat

Boros Mariann
Írta: , Frissítve:

Egy kapcsolatban természetesek a konfliktusok, ám nagyon nem mindegy, hogy egy vita hevében, vagy éppen sértettségünk okán milyen romboló mondatok hangzanak el. Ha inkább építeni szeretnéd a kapcsolatot, ezeket mindenképpen kerüld el.

Ugye téged is idegesít, amikor azt látod, hogy egy pár tagjai egymás helyett válaszolnak, vagy az egyik fél basáskodik a másik felett, mindent kontrollálni akar vele kapcsolatban – például, hogy miből és mennyit kér enni, de sokáig lehetne folytatni a sort.

A lényeg, hogy nagyon idegesítő, amikor az embernek valaki meg akarja szabni, hogy mit (nem) csinálhat.

Emellett nem csak hogy idegesítő, de általában ellenkezést vált ki, így az ilyen mondatok nem csak feszültséget keltenek, felérnek egy öngóllal – kerüld őket, ha jót akarsz magadnak és a kapcsolatnak.

Egy konfliktushelyzetben ideális esetben arra törekszünk, hogy minél előbb közös nevezőre jussunk a másikkal, ám ez nem mindig egyszerű, főleg, ha azt érezzük, hogy elbeszélünk egymás mellett, vagy egyszerűen csak nem tudunk megfelelni a másik elvárásainknak. Ekkor jöhet a sértettséggel vagy kiábrándultsággal vegyített tehetetlenség érzése, mely ilyen és ehhez hasonló mondatokat szül.

Provokál és hibáztat egyszerre, nem a megoldás felé vezet, épp ezért jó válasz sincs rá.

Helyette célravezetőbb lehet higgadt fejjel megbeszélni, hogy valójában mire vágyunk – és viszont.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!