5 mondat, ami lassan és észrevétlenül mérgezi meg a párkapcsolatodat

Boros Mariann
Írta: ,

Egy kapcsolatban természetesek a konfliktusok, ám nagyon nem mindegy, hogy egy vita hevében, vagy éppen sértettségünk okán milyen romboló mondatok hangzanak el. Ha inkább építeni szeretnéd a kapcsolatot, ezeket mindenképpen kerüld el.

Egy kijelentés, ami egyszerre szemrehányás és durva általánosítás, amire nehéz érdemben reagálni. Magába hordoz egy olyan üzenetet, hogy aki a megjegyzést teszi, csak gyűjtögeti magában a sérelmeket, és egy ilyen odavetett mondattal próbálja felhívni magára és a problémáira a figyelmet, ám ebben semmi építő nincs.

Te is mondtad már?

Ha legközelebb úgy érzed, több figyelmet szeretnél kapni, ott és akkor, az adott szituációba ültetve fogalmazd meg, mit szeretnél. Próbáld ki úgy, hogy te vagy a mondat alanya, nem pedig a párod: Úgy érzem, most több figyelmet igénylek, nagyon fontos dologról szeretnék beszélni vele.

Egy konfliktushelyzetben ideális esetben arra törekszünk, hogy minél előbb közös nevezőre jussunk a másikkal, ám ez nem mindig egyszerű, főleg, ha azt érezzük, hogy elbeszélünk egymás mellett, vagy egyszerűen csak nem tudunk megfelelni a másik elvárásainknak. Ekkor jöhet a sértettséggel vagy kiábrándultsággal vegyített tehetetlenség érzése, mely ilyen és ehhez hasonló mondatokat szül.

Provokál és hibáztat egyszerre, nem a megoldás felé vezet, épp ezért jó válasz sincs rá.

Helyette célravezetőbb lehet higgadt fejjel megbeszélni, hogy valójában mire vágyunk – és viszont.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019