Módszerek, amikkel akkor is rendbe hozhatod a kapcsolatodat, ha kicsit eltávolodtatok egymástól

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az eltávolodás oka gyakran az, hogy észrevesszük a másik hibáit, és feltűnnek azok a köztünk levő különbségek, amik idáig rejtve maradtak. Míg a kapcsolatok elején úgy tűnik, a természet mindent megtesz azért, hogy minél vonzóbbnak találjuk a másikat, addig később ez mintha a visszájára fordulna. Egyre több dolog kezd el idegesíteni, feltűnnek az apró, de annál bosszantóbb tulajdonságai, vélt vagy valós hibái...

Az első lényeges teendőd, hogy ideje másként tekintened ezekre a hibákra, különbségekre! Alapvetően rossz dolog, és egyértelműen az egónk tehető felelőssé azért, hogy rendszerint úgy véljük, csak a saját igazunk az egyetlen lehetőség. Ez már eleve nagyon problémás és hibás hozzáállás egy kapcsolatban, aminek alapvetően a kompromisszumokról kell szólnia. Azért mert neked igazad van, még a szerelmednek is igaza lehet! Csak ő más szemszögből látja a dolgokat, emiatt pedig meg kell ismertetnetek egymással a saját nézeteteket. Igen, jól sejted, az elsődleges megoldás most is a kommunikáció, továbbá az elfogadás.

Sokkal könnyebb lesz minden egyes problémátok megoldása, ha nem tekintesz úgy az eltérő véleményetekre, mint egy tragédiára. Éppen ellenkezőleg! Érdemes úgy felfognod, hogy ez a változás egy kiváló lehetőség arra, hogy mélyebben megismerjétek a másik énjét, rejtett személyiségvonásait, és világnézetét. Lehet, hogy idáig a rózsaszín köd miatt mindig mindenben egyet értettetek, de az, hogy most ez megváltozott, nem jelenti azt, hogy egyszerre el is távolodtatok.

Csupán azt, hogy újra fel kell fedeznetek egymást, de ezúttal másként. Mit jelent ez a gyakorlatban? Mielőtt nekiállnál vele vitatkozni, a fejéhez vágnád, hogy „úgysem ért meg”, vegyél egy mély levegőt, és gondold át az egészet! Tényleg megéri ezen vitatkozni? Vagy jobb lenne leülni, és kideríteni, miért gondolkodtok ennyire másként erről a kérdésről?

Módszerek, amikkel akkor is rendbe hozhatod a kapcsolatodat, ha kicsit eltávolodtatok egymástólA megoldás egész könnyű: arra koncentrálj, ami működik

Mondhatni, a rossz dolgokat nagyon könnyű meglátni, de a pozitívumokat sok esetben jóval nehezebb. Már csak azért is, mert utóbbiakat a legtöbbször sajnos teljesen egyértelműnek és magától értetődőnek vesszük, ezért aztán még könnyebb arra koncentrálni, ami problémás. Szerencsére pontosan ezért egyszerű gyógymódot találni erre a hibára, hiszen csak arra kell figyelned, hogy elkezdj a jó és működőképes dolgokra figyelni.

Már megint összevesztetek? Ez nem túl jó, de legalább sikerült lerendeznetek egy fontos kérdést – most jöhet az édes kibékülés! Újfent addig halasztottátok a nyaralás kérdését, míg lecsúsztatok az akciós utakról? Biztos bosszús vagy, de most végre kiderült, hogy a szerelmed retteg a repüléstől, csak idáig nem merte bevallani.