A modern párkapcsolatok lépcsőfokai, amit a fiatalok többsége meg is tapasztal

Írta: ,

A párkapcsolatok világa jelentős változáson ment keresztül az elmúlt évtizedekben: míg a szüleidtől és nagyszüleidtől gyakran hallod, hogy ők voltak egymásnak az elsők, és hamar össze is házasodtak, addig a modern világban már egészen más lépcsőfokokon mennek keresztül azok, akik randizgatni kezdenek egymással. Mindenki nehezebben dönti el, mit szeretne a másiktól, ezért aztán többféle kapcsolat is kialakulhat köztetek.

1/5 "Csak egymással randizunk"

Ez az egyik legideálisabb formája annak, amikor két ember megismerkedik egymással, és elkezdenek randizgatni.

Ilyenkor kizárólag egymással ismerkedtek, és egyikőtök sem találkozgat egy második személlyel a másik háta mögött.

Noha úgy viselkedtek egymással, mintha egy pár lennétek, valójában még ez egyáltalán nem kiforrott közöttetek, és azt próbáljátok kideríteni, egyáltalán működne-e köztetek valami komolyabb.

Az viszont nagy problémákat okozhat, ha például te már beleéled magad a párkapcsolatba, és úgy veszed, hogy együtt vagytok, míg a srác csak afféle tesztidőszakként tekint az első közös hónapra.

Ilyenkor van, hogy az ellentétes elvárások miatt szakítással ér véget a rövid ismerkedés.

2/5 "Másokkal is ismerkedünk"

Van az a helyzet, amikor még csak beszélgettek egymással a neten, és egy, maximum kettő laza randitok volt.

Ilyenkor még annyira kezdeti szakaszról beszélünk, hogy sokan úgy érzik, nyugodt szívvel ismerkedhetnek másokkal is, hiszen nincsenek még lefixált kötöttségek.

Ez általában azoknál bevett szokás, akik nem annyira vannak oda a másik félért, ezért nyitva hagyják a lehetőségeket, ha esetleg valaki más felkeltené az érdeklődésüket.

Az online randizás időszakában ez kimondottan gyakori, hiszen mindössze egyetlen kattintásra vagy attól, hogy valaki mással is ismerkedni kezdj.

3/5 "Nagyjából együtt járunk"

Ez a szakasz akkor következik be, ha már megvolt néhány randi, és szinte teljesen úgy viselkedtek, mint egy pár, de még nem mondtátok ki hangosan, hogy együtt vagytok.

Az ideális helyzetben mindketten ugyanazt érzitek, és nem is kérdés számotokra, hogy szeretnétek még nagyon sokáig együtt lenni.

Ez az egyik legizgalmasabb szakasz a kapcsolatok kezdetén, hiszen még rengeteg klassz infót deríthettek ki egymásról, amelyek fokozatosan közelebb visznek titeket, mígnem eljuttok oda, hogy először mutat be téged a barátnőjeként.

4/5 "Nem vagyunk együtt, de mégis olyan"

Ezt leginkább afféle majdnem kapcsolatként lehetne értelmezni, és egyúttal ez az, ami olyan sok csalódást hozhat az életedbe. Vannak ugyanis olyan férfiak, akik nem vágynak a párkapcsolatra annak teljes kötöttségeivel, de nagyon szívesen átélnék a pozitív velejárókat.

Ezért aztán amikor együtt vagytok, úgy kezel téged, mintha a barátnője lennél: megállás nélkül bókol, ölelget, megcsókol, szeretkeztek, és azt érezteti veled, hogy őrülten szeret. De amikor nem vagytok együtt, mintha nem is léteznél: alig keres, nem érdeklődik irántad, sőt, a bulikban lazán ismerkedik is másokkal.

Számára ez tökéletes helyzet, hiszen csak a legjobb dolgokat kapja meg tőled, míg közben a te szíved minden nappal egyre inkább összetörik. Nagyon ritka, hogy ebből komoly kapcsolat legyen, az esetek többségében fájdalmas szakítással ér véget - úgy, hogy igazából sosem jártatok együtt.

5/5 "Hivatalosan is egy pár vagyunk"

Ez az a pont, amire valójában mindenki vágyik.

Amikor a kételyek megszűnnek, és végre kimondjátok mind a ketten, hogy szeretitek egymást, és együtt akartok lenni, hivatalosan.

Innentől kezdve fokozatosan elindulhattok a mérföldkövek felé: az első évforduló, az összeköltözés, eljegyzés, és így tovább, miközben együtt tervezitek a jövőtöket.

Azonban tudnod kell, hogy az egészséges párkapcsolat ismérve, hogy képes vagy a pasid nélkül, függetlenül is megállni a lábadon, és nem érzed úgy, hogy minden boldogságod tőle függ!