5 mód, ahogy tudat alatt nem bevonzod, hanem blokkolod a szerelmet

Szirák Viki
Írta: ,

Vágysz a mindent elsöprő szerelemre, a párkapcsolat nyújtotta biztonságra és izgalomra, de akárhogy próbálkozol, egyszerűen nem kopogtat be a Nagy Ő az ajtódon? Meglepődnél, de nagyon sokan küzdenek ezzel a problémával, és a többségük még csak nem is tud róla, hogy a hiba a hozzáállásukban keresendő. Ugyanis ha az alábbiakat csinálod, nemhogy nem vonzod be a szerelmet az életedbe, de még blokkolod is azt!

Bekapcsol a védelmi funkció Kép forrása: pexels

Akárhányszor megismersz valakit, aki végre felkelti az érdeklődésed, az agyadban bekapcsolnak a védelmi mechanizmusok.

Rögtön megszólal a válladon a kisördög, aki óva int, hogy légy elővigyázatos, mert nem ismered még ezt a férfit, és nem tudhatod, mit akar tőled igazából.

Félsz attól, hogy ha beleéled magad ebbe a kapcsolatba, hatalmas csalódás lesz a büntetésed, ezért egy kicsit elzárod a szíved tőle, és nem akarod, hogy azt higgye, nagyon tetszik neked.

Talán még távolságtartóvá is válsz, amivel viszont épp azt éred el, hogy a partnered elveszíti az érdeklődését.

Beskatulyázod őket Kép forrása: Tim Foster/unsplash.com

Volt az életedben egy (vagy balszerencsés esetben több) olyan ex, akik összetörték a szíved, átvertek, esetleg megcsaltak vagy sosem becsültek meg téged?

Az ilyen negatív tapasztalatok nyomot hagynak a lelkeden, azonban ettől még nem szabad mindenkiről a legrosszabbat feltételezned.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy minden újonnan megismert férfiről azt gondolják, hogy épp ugyanolyan, mint az exük, ami miatt tudat alatt máris szakadékot teremtenek saját maguk és a randipartnerük között.

Ha keresed a hasonlóságokat, biztosan fogsz találni, de ezzel sajnos előrébb nem fogsz haladni az életben.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv