Az, hogy mit találsz vonzónak valakiben, többet árul el rólad, mint róla

Kerekes Vivien
Írta: ,

Mindenkinek egészen más fontos a jövendőbeli partnerében. Van, akinek az számít, hogy a párja független legyen. Van, aki a kedvességet keresi, és olyan is, aki épp olyan szarkasztikus humorérzékű pasira vágyik, mint amilyen saját maga. Ami viszont a legizgalmasabb ebben, hogy az, miért vonzódsz valakihez, többet árul el rólad, mint az ő személyiségükről!

Egyesek úgy tartják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de az igazság az, hogy az esetek többségében olyan személyt keresel, aki sokban hasonlít hozzád.

Például amikor egy ambíciózus nő találkozik egy olyan pasival, aki ugyancsak tudja, mit akar az élettől, a szikra rögtön fellobban közöttük. Ha valaki imádja a kutyákat, biztos, hogy csak olyan férfihoz tud vonzódni, aki szintén nagy állatbarát. Sőt, az sem ritka, hogy azért vonzódunk a rosszfiúkhoz, mert nekünk is van egy lázadó oldalunk, amit igyekszünk elnyomni.

Vagyis ami igazán tetszik neked másokban, sokszor épp az, amit magadban is nagyon szeretsz.

De mi van akkor, ha tényleg az tetszik egy pasiban, amit magadban sehogy sem találsz?

Például te egy tipikusan félénk, visszafogott lány vagy, és mindig a társaság leghangosabb személyébe zúgsz bele.

Mert ilyen is könnyen megeshet! Sokszor épp olyan személyhez vonzódsz, akiben megvan az, ami benned nincs; az agyad pedig ezzel a módszerrel próbál rávenni téged arra, hogy hasonlóan kezdj el viselkedni.

Ugyanez igaz akkor is, ha te magad nem vagy egy sportos alkat, de folyton olyan pasikért vagy oda, akik fociznak vagy kosaraznak. Hiába nem rajongsz ezért a sportért, és kedved sincs folyton szurkolni nekik a pálya szélén, mégis vonzanak. Ilyen esetben valójában az elhivatottságuk, kitartásuk és motivációjuk az, ami igazán tetszik neked; és ez az, amiből többet szeretnél magadnak is.