Az, hogy mit találsz vonzónak valakiben, többet árul el rólad, mint róla

Írta: ,

Mindenkinek egészen más fontos a jövendőbeli partnerében. Van, akinek az számít, hogy a párja független legyen. Van, aki a kedvességet keresi, és olyan is, aki épp olyan szarkasztikus humorérzékű pasira vágyik, mint amilyen saját maga. Ami viszont a legizgalmasabb ebben, hogy az, miért vonzódsz valakihez, többet árul el rólad, mint az ő személyiségükről!

1/5 Hogy te mit találsz vonzónak saját magadban

Egyesek úgy tartják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de az igazság az, hogy az esetek többségében olyan személyt keresel, aki sokban hasonlít hozzád.

Például amikor egy ambíciózus nő találkozik egy olyan pasival, aki ugyancsak tudja, mit akar az élettől, a szikra rögtön fellobban közöttük. Ha valaki imádja a kutyákat, biztos, hogy csak olyan férfihoz tud vonzódni, aki szintén nagy állatbarát. Sőt, az sem ritka, hogy azért vonzódunk a rosszfiúkhoz, mert nekünk is van egy lázadó oldalunk, amit igyekszünk elnyomni.

Vagyis ami igazán tetszik neked másokban, sokszor épp az, amit magadban is nagyon szeretsz.

2/5 Hogy milyen tulajdonságokra vágysz még magadban

De mi van akkor, ha tényleg az tetszik egy pasiban, amit magadban sehogy sem találsz?

Például te egy tipikusan félénk, visszafogott lány vagy, és mindig a társaság leghangosabb személyébe zúgsz bele.

Mert ilyen is könnyen megeshet! Sokszor épp olyan személyhez vonzódsz, akiben megvan az, ami benned nincs; az agyad pedig ezzel a módszerrel próbál rávenni téged arra, hogy hasonlóan kezdj el viselkedni.

Ugyanez igaz akkor is, ha te magad nem vagy egy sportos alkat, de folyton olyan pasikért vagy oda, akik fociznak vagy kosaraznak. Hiába nem rajongsz ezért a sportért, és kedved sincs folyton szurkolni nekik a pálya szélén, mégis vonzanak. Ilyen esetben valójában az elhivatottságuk, kitartásuk és motivációjuk az, ami igazán tetszik neked; és ez az, amiből többet szeretnél magadnak is.

3/5 Hogy milyen tapasztalatokat szereztél a múltadban

Ha korábban együtt jártál például egy olyan pasival, aki nagyon magabiztos volt, majd később összetörte a szíved, a jövőben automatikusan elutasító leszel azokkal a srácokkal, akik hasonló személyiségjegyekkel rendelkeznek.

A múltbeli élményeid ugyanis jelentősen alakítják az ízlésedet a jövőben, és szinte észre sem veszed, de ha valaki emlékeztet téged egy exedre (akár csak egy apróság miatt is), annak a srácnak biztosan nem adsz esélyt.

4/5 Hogy mennyire állsz készen a komoly kapcsolatokra

Te sem érted, hogy miért, de az élet eddig leginkább olyan pasikkal hozott össze, akikkel rengeteg problémád volt.

Volt olyan exed, akivel folyton szakítottatok, majd kibékültetek, és olyan is, akivel megállás nélkül vitatkoztatok.

A szerelmi életedben felváltva hol a hullámvölgy csúcsán, hol pedig a mélyén voltál.

Ha ez mind igaz rád, valószínűleg nem tudatosult benned, de még nem állsz készen egy komoly kapcsolatra.

Még ha azt is gondolod, hogy te már meg szeretnél állapodni, sokszor talán be sem vallod magadnak, hogy még rengeteg élményre van szükséged ahhoz, hogy tényleg készen is állj egy ilyen komoly kapcsolatra.

5/5 Hogy milyen az érzelmi intelligenciád

Előbb-utóbb az emberek többségénél megtörténik: egyszer csak ráébredsz, hogy bármennyire is jól néz ki a srác, már nem tudsz olyanokkal randizni, akik nem elég intelligensek hozzád, és folyton csak a bulizásnak és lustálkodásnak élnek.

Ez pedig szuper dolog! Mert azáltal, hogy ráébredsz, nem a külső számít leginkább, egyre jobban megismered a saját érzelmi szükségleteidet.

Az, hogy milyen pasi az eseted, folyamatosan változik emiatt: ha tudod, milyen vagy te magad, könnyebben rájössz arra is, milyen pasira van szükséged hosszú távon az életedben.